SİYONİST HAHAM YEHUDA GLİCK KIŞKIRTICI EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

İşgal rejimindeki sağcı Likud Partisi üyesi fanatik haham Yehuda Glick ve beraberindeki bir grup fanatik Yahudi yerleşimci, bu sabah İsrail polisi eşliğinde Mescidi Aksa’nın avlusuna zorla girdi. 

Görüntülenme: 1430 Tarih: 12 Ağustos 2021 06:24
SİYONİST HAHAM YEHUDA GLİCK KIŞKIRTICI EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Yerel kaynaklarda yer alan bilgiye göre, İsrail polisi korumasındaki Glick ve beraberindeki onlarca fanatik Yahudi, Mescidi Aksa'nın el-Meğaribe Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e girerek baskın düzenledi ve Aksa’nın avlusunda bir süre kışkırtıcı davranışlar sergiledi.

Mescidi Aksa'nın kapılarında konuşlanan işgal polisi, Filistinlilerin kimliklerini kontrol edip Mescidi Aksa girişlerine kısıtlamalar getiriyor.

Mescidi Aksa hemen her gün sabah ve öğlen bir dizi baskın ve ihlale maruz kalırken Yahudi bayramları döneminde bu daha da artmaktadır.

Mescidi Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, kirli planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescidi Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Mescidi Aksa’yı savunmasız bırakmak isteyen işgal güçleri, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına direnen Filistinlileri gözaltına alıyor ve çeşitli sürelerde Mescidi Aksa’dan uzaklaştırmayla cezalandırıyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar