GASIP İSRAİL YIKIM POLİTİKASINI SÜRDÜRÜYOR

İnsanlık suçu işlemekte zirve yapan işgalci İsrail ordusuna bağlı buldozerler, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Silvan beldesinde Filistinlilere ait iki adet daireyi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı. 

Görüntülenme: 1304 Tarih: 11 Ağustos 2021 04:57
GASIP İSRAİL YIKIM POLİTİKASINI SÜRDÜRÜYOR

Filistin yerel kaynaklarında yer alan bilgilere göre, İsrail Planlama ve İnşaat Komitesine bağlı buldozerler, işgal polisi koruması altında söz konusu beldeye bağlı Bi’r Eyyub Mahallesi'nde Rimah ve Ali Avde isimli kardeşlerin oturduğu daireleri yerle bir etti.

Kaynaklar, işgal güçlerinin, yıkıma başlamadan önce iki aileyi de evden çıkmak zorunda bıraktığını belirtti.

Diğer taraftan Silvan beldesindeki 6 mahalle, İsrail rejiminin fanatik Yahudilerin kullanımına sunulacak yeni yerleşim birimleri inşa etmek için yürüttüğü tehcir politikası tehdidiyle karşı karşıya.

Silvan'ı Savunma Komitesi Başkanı Fahri Ebu Diyab, Safa Ajansı'na daha önce yapmış olduğu bir açıklamada, Silvan beldesinde yıkım ve etnik temizlik tehdidi altında olan 6 mahalle olduğunu, binaların %40'ından fazlasının ruhsatsız inşa edildiği iddiasıyla yıkımla tehdit edildiğini belirtmişti.

Öte yandan Kudüs’e bağlı Silvan beldesi sakinleri, maruz kaldıkları gayrimeşru uygulamaları protesto etmek üzere günlerdir yürüyüşler düzenliyor. Kudüslü göstericiler, İsrail yönetiminin, fanatik Yahudi yerleşimcilere yeni alanlar oluşturmak için beldedeki evleri boşaltmasını protesto ediyor.

İşgal yönetimi bir yandan uluslararası toplumun çağrılarını ve kararlarını hiçe sayarak Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar inşa etmeyi sürdürürken diğer yandan da Filistinlilerin evlerini ve iş yerlerini çeşitli bahaneler ileri sürerek yıkmayı sürdürüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar