SİYONİST GENERAL GERSHON HACOHEN'DEN TARİHİ İTİRAFLAR

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) Kuzey Kolordusu'nun başı olarak görev yapan emekli general Gershon Hacohen, İsrail yönetiminin, Lübnan ile kuzey cephesinde ve kara sınırlarında olası bir tırmanıştan korktuğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 1638 Tarih: 11 Ağustos 2021 05:53
SİYONİST GENERAL GERSHON HACOHEN'DEN TARİHİ İTİRAFLAR

İbranice yayın yapan Maariv gazetesinin aktardığı bilgilere göre, İsrailli general Hacohen, “İsrail'de olsaydım, savaşa hazırlanırdım. Bazı şeyleri görmezden gelmeyi bırakmalıyız. İsrail’e karşı Altı Gün Savaşı’ndan daha büyük bir tehdit kampanyası yürütülüyor. Maalesef İsrail halkı, savaşa hazırlık yapmak zorunda olduğunun farkında değil.” ifadelerini kullandı.

Siyonist Hacohen, “Hizbullah ve Hamas'ın ne yaptığını anlamamız gerekiyor. Çünkü uyguladıkları taktikler çok tehlikeli yöntemlerdir. Savaşmayı değil bize acı vermek istiyorlar. Yok oluncaya kadar İsrail’e eziyet etmek için günlük planlar yapıyorlar.” dedi.

Açıklamada, “İsrail halkı, cennette olmadığını anlamalıdır. Genelkurmay Başkanı, Hizbullah ve Hamas'a karşı gerekli hazırlıklarını yapıyor ancak aynı anda tüm tehditleri kaldıracak güçte değildir.” sözlerine yer verildi.

Halihazırda en az 100 bin füzenin İsrail’e doğrultulduğunu ileri süren Hacohen, İsrail iç cephesinin her ihtimale karşı hazır olması gerektiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar