16 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ ŞEHİT HAKK'A UĞURLANDI

İşgal güçlerinin kurşunuyla şehit olan 16 yaşındaki Filistinli genç Muhammed Munir et-Temimi, Ramallah kentinin batısındaki Deir Nizan köyünde düzenlenen kalabalık cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 1079 Tarih: 24 Temmuz 2021 20:00
16 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ ŞEHİT HAKK'A UĞURLANDI

Muhammed Munir et-Temimi, dün işgal güçlerinin baskın düzenlediği Nebi Salih beldesinde yaşanan çatışmalar sırasında ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede birkaç saat sonra hayatını kaybetmişti.
 

İşgal güçlerinin yakın mesafeden ateş ederek şehit ettiği Filistinli gencin naaşı hastanenin morgundan alınarak Deir Nizam köyüne götürüldü. Ailesinin son kez gördüğü şehit genç köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
 

Şehit Muhammed Munir et-Temimi’nin cenaze törenine yüzlerce kişinin katıldığı ve işgal güçlerinin cenaze töreninden sonra çatışma çıkma ihtimaline karşı Deir Nizam köyü çevresinde geniş önlemler aldığı belirtildi.
 

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım, et-Temimi’nin şehadetinin Filistin halkının topraklarını ve kutsal değerlerini savunmak için her türlü fedakârlığa hazır olduğunu, işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri Filistin topraklarından sürüp çıkarıncaya kadar tüm direniş şekillerine bağlı kalacağını gösterdiğini söyledi.
 

Kasım, Batı Şeria’da ve özellikle de Nablus’a bağlı Usarin, Beyt Decen ve Beyta beldelerinde işgale karşı gösterilen direnişi selamladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar