MISIR'DAN GAZZE HAMLESİ

El'Meyadin kanalının güvenilir kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, Mısır Gazze kuşatmasını azaltmak için terör rejimi İsrail ile bir ön anlaşmaya vardı. 

Görüntülenme: 1255 Tarih: 28 Haziran 2021 19:08
MISIR'DAN GAZZE HAMLESİ

El-Meyadin, Mısır'ın Gazze'deki durumun kademeli olarak Gazze direnişi ile Siyonist rejim arasındaki 12 günlük çatışmanın başlangıcı) olan 11 Mayıs  tarihinden öncesine dönmesini garanti eden bir ön anlaşmaya vardığını bildirdi.

Kaynaklar, anlaşmanın uygulanmasının Katar'dan Gazze Şeridi'ne mazot ve hammadde ithalatı ile başlayacağını da bildirdi. 

Kaynaklara göre anlaşma, Katar'ın Gazze'ye mali yardımının bu hafta sonuna kadar başlatılmasını ve ardından bölgede diğer bazı kolaylıkların da gelmesini içeriyor.

El-Meyadin, anlaşmanın işgalci rejimle esir değişimi ve Gazze'nin yeniden inşası konusunda müzakereleri tamamlayacağını bildirdi. 

Siyonist rejim, Gazze ablukasının azaltılmasını esir değişimi meselesine bağlamaya çalışıyor, ancak Hamas ve İslami Cihad yetkilileri, düşmana fidye ödemeyeceklerini  siyonist mahkumların serbest bırakılmasının ancak Filistinli esirlerin serbest bırakılmasıyla mümkün olacağını bildiriyorlar. 

parstoday

Yorumlar