TERÖRİST ABD ORDUSU HAŞDİ ŞABİ KARARGAHINI BOMBALADI

Irak el-Fetih koalisyonu, dün gece ABD'nin Irak-Suriye sınırındaki Haşd Şabi güçlerine yönelik saldırısına yanıt olarak, bu adımın Haşd Şabi güçlerinin geçiş törenine karşı ABD'nin rahatsızlığının bir işareti olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 1043 Tarih: 28 Haziran 2021 01:20
TERÖRİST ABD ORDUSU HAŞDİ ŞABİ KARARGAHINI BOMBALADI

Fetih koalisyonu sözcüsü Ahmed el-Asadi, twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle dedi: "Amerika savaş uçaklarının Kaim'deki 14. Tugay'a (Seyyid üş-Şüheda Tugayları) zalimane saldırısı, Haşd Şabi güçlerinin geçit töreninden sonra onları kontrol etme konusundaki umutsuzluğunun nedeniydi. Bu da, Haşd Şabi'nin Irak'ı ve halkını düşmanlara karşı savunan resmi bir güç olduğunu kanıtladı."

Ahmed el-Asadi, "Akan her kan, Irak halkının her türlü zalim saldırgana karşı öfkesine dönüşecektir." dedi.

Irak medyasının bildirdiğine göre, bu sabah ülkenin batı kesiminde ABD savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırıda Haşd Şabi güçlerinden 4 kişi şehit oldu.

Suriye sınırında Haşd Şabi'nin 14'üncü Tugayı'na yapılan bu saldırıda 3 asker de yaralandı.

SANA haber ajansı da, ABD savaş uçaklarının bu sabah Suriye-Irak sınırını bombaladığını bildirdi.

Bu hava saldırısında bazı sivil evlerin hedef alınması sonucu, bir Suriyeli çocuk öldü ve diğer üç sivil yaralandı.

Pentagon bu sabah, savaş uçaklarının Irak-Suriye sınırındaki Ebu Kemal bölgesindeki mevzilere saldırmasının sorumluluğunu kabul eden bir bildiri yayınladı.

Pentagon yaptığı açıklamada, ABD savaş uçaklarının Joe Biden'ın emriyle Suriye-Irak sınırındaki Ebu Kemal'deki milis güçlerin mevzilerine hassas saldırılar düzenlediğini bildirdi.

Pentagon, saldırıların Irak topraklarındaki ABD üslerine ve birliklerine yönelik saldırılara yanıt olarak yapıldığını belirtti.

rasthaber

Yorumlar