GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 253

Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist İsrail’in vahşi saldırısı sonucu Gazze'deki şehit sayısının 253'e yükseldiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 1440 Tarih: 25 Mayıs 2021 09:46
GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 253

Bakanlık yaptığı açıklamada, işgal ordusunun katlettiği şehitlerin arasında 66 çocuk, 39 kadın ve 17 yaşlının da bulunduğunu bildirdi.

Ayrıca yaralı sayısının 1948'e ulaştığını belirten Bakanlık, daha önce Han Yunus’ta yapılan bombardıman sırasında şehit edilen 4 kişiye ait naaşların bulunması ve yaralılardan da 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle birlikte şehit sayısının artığına dikkat çekti.

10 Mayıs'ta işgal güçleri Gazze'ye yönelik "Surların Muhafızı" adıyla büyük bir saldırı başlattı. Direniş güçlerinin buna karşılık vermesiyle aralarında askerlerin de bulunduğu 13 İsrailli öldürüldü, yüzlercesi de yaralandı.

Gazze’den İsrail’e yönelen tehdidi kesin olarak bertaraf edeceklerini öteden beri söyleyip duran İsrail yöneticileri, 11 günün ardından büyük bir mağlubiyetle geri adım attı.

İsrail ve Filistinliler arasındaki gerilim Doğu Kudüs’te Filistinlerin evlerinden çıkarılmasıyla başlamış, 10 Mayıs’ta Gazze Şeridi’ni kontrol altında tutan Hamas’ın roket saldırılarıyla büyümüştü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar