HAMAS: TUTUKLAMALAR HALKIMIZIN DİRENİŞİNİ BASTIRAMAZ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail güvenlik güçlerinin, işgal altındaki Kudüs, 48 Toprakları ve Batı Şeria’da gerçekleştirdiği tutuklama operasyonlarının, Filistin halkının başlattığı direniş savaşını bastıramayacağını vurguladı. 

Görüntülenme: 1181 Tarih: 25 Mayıs 2021 21:53
HAMAS: TUTUKLAMALAR HALKIMIZIN DİRENİŞİNİ BASTIRAMAZ

Hamas’ın resmi internet sitesinde yayınlanan bildiride, kahraman Filistin halkının, sahip olduğu topraklarda beka mücadelesini sürdürmeye ve işgal rejiminin, tehcir, baskı ve Yahudileştirme gibi gayrimeşru politikalarını bertaraf etmeye devam edeceğinin altı çizildi.

Açıklamasında Hamas, Filistinlilere karşı devlet onaylı ırk ayrımcılığı ve zulüm suçları işleyen İsrail yönetiminin, sömürge siyaseti ile ırkçılık üzerine bina edilen apartheid zihniyetine karşı koyacaklarını belirtti.

İsrail rejiminin, işgal ettiği Filistin topraklarında yaşayan Arapları zorla yerlerinden ederek tüm bölgeyi egemenliği altına almayı ve Yahudileştirmeyi hedeflediğini aktaran Hamas, 48 Toprakları’ndaki Arapların başkaldırmasını, İsrail’in tehcir ve Yahudileştirme politikalarına karşı tepki şeklinde değerlendirdi.

Siyonist İsrail güçleri, ateşkesten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde ve Kudüs'te çoğunluğu Hamas hareketi mensubu olan çok sayıda Filistinliyi tutukladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar