MISIR'DAN BİR HEYET GAZZE'YE GELDİ

Siyonist İsrail ve Filistin arasında ilan edilen ateşkesi gözlemlemek üzere Mısır’dan hareket eden bir heyet, Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı’ndan Gazze Şeridi’ne ulaştı. 

Görüntülenme: 1501 Tarih: 21 Mayıs 2021 14:53
MISIR'DAN BİR HEYET GAZZE'YE GELDİ

Quds Press Haber Ajansı, Beyt Hanun Sınır Kapısı’nda bulunan kaynağına dayandırdığı bilgilerde, Mısırlı bir heyetin Gazze topraklarına giriş yaptığını belirtirken, heyette kimlerin yer aldığını açıklamadı.

İsrail’in 11 gün devam eden vahşi saldırılarının ardından taraflar arasında üzerinde mutabık kalınan ateşkesi gözlemlemek ve sürekliliğini sağlamak için Gazze’ye giden Mısırlı heyetin, Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) üst düzey yöneticileri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

İşgalci İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar, 11 günün ardından taraflar arasında alınan ateşkes kararı ile dün gece son buldu. Ayrıca Hamas’ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İsrail ile Gazze Şeridi'nde ateşkesin yerel saatle gece 02.00’de başladığını teyit etti.

Hamas’ın önde gelen liderleri, farklı platformlarda yaptıkları açıklamalarda, işgalci İsrail'in son askeri tırmanışı karşısında direniş güçlerinin zafer kazandığını vurguladı. Liderler, siyonist İsrail’in, Mescidi Aksa, Kudüs, Gazze Şeridi ve sivillere yönelik işlediği hiçbir suçunun cezasız kalmayacağı mesajı vererek, işgal rejimine uyarıda bulundu.

Diğer taraftan İsrail Güvenlik Kabinesi’nin, 11 gün süren bombardımanın ardından ateşkese razı olmak zorunda kalması ve direnişin kararlı mücadelesi karşısında yenilgisini itiraf etmesi üzerine Filistin halkı, işgal altındaki Kudüs, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da zafer kutlamaları için sokaklara döküldü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar