TERÖRİST İSRAİL'İN SALDIRILARINDA 243 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, eli kanlı terörist İsrail'in, Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında şehit düşenlerin 243'e, yaralıların sayısının ise 1910'a yükseldiğini açıkladı. 

Görüntülenme: 1494 Tarih: 21 Mayıs 2021 15:06
TERÖRİST İSRAİL'İN SALDIRILARINDA 243 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in katlettiği Filistinliler arasında 66 çocuk, 39 kadın ve 17 yaşlının da bulunduğuna dikkat çekilirken, ayrıca yaralıların arasında da çok sayıda çocuk ve kadının yer aldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, sağlık ekiplerinin, İsrail savaş uçaklarının, geride bıraktığımız haftada düzenlediği hava saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda yer alan bir tünelde şehit düşen kişilerin naaşlarına ulaşmasıyla beraber şehit sayısının yükseldiği belirtildi.

Diğer taraftan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) lideri İsmail Heniyye’nin Basın Danışmanı Tahir en-Nunu, dün (20 Mayıs Perşembe) akşam yaptığı yazılı açıklamada, Mısır tarafının Hamas’a İsrail’in ateşkes kararını bildirdiğini belirtirken, işgalci İsrail ateşkese bağlı kaldığı müddetçe Filistin direnişinin de ateşkese uyacağını ifade etti.

Siyonist İsrail ordusu, 10 Mayıs Pazartesi gecesi geç saatlerde yaptığı bir açıklama ile ambargo altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri bir operasyon başlatıldığını duyurmuştu. 

Bunun mukabilinde Gazze'deki direniş grupları ise Siyonist İsrail’in sivilleri hedef alması ve İslami mekanların saygınlığını çiğnemesiyle eş zamanlı olarak "Kudüs Kılıcı" adını verdikleri operasyonları başlattıklarını bildirmişti.

İsrail Güvenlik Kabinesi’nin, 11 gün süren bombardımanın ardından ateşkese razı olmak zorunda kalması ve direnişin kararlı mücadelesi karşısında yenilgisini itiraf etmesi üzerine Filistin halkı, işgal altındaki Kudüs, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da zafer kutlamaları için sokaklara döküldü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar