İŞGALCİ İSRAİL'DEN BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE TUTUKLAMA FURYASI

Tel Aviv rejimi, dün geceden bu yana, işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde geniş çaplı baskın ve tutuklamalar gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 1447 Tarih: 12 Nisan 2021 02:13
İŞGALCİ İSRAİL'DEN BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE TUTUKLAMA FURYASI

Filistinlilere yönelik hukuksuz politikalar uygulamaya devam eden işgal güçleri, Barı Şeria ve Kudüs’te aralarında Hamaslı liderlerin ve özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu çok sayıda Filistinliyi sudan bahanelerle tutukladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentine bağlı mahallelere ani baskınlar yapan İsrail güçleri, ev baskınları sırasında 3 Hamas yöneticisini alıkoydu.

Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, El-Halil’de tutuklan Hamas hareketi mensuplarının, halihazırda Filistin Alimler Birliği başkanlığı görevini yürüten Şeyh Mustafa Şavur, Enes Resres ve Ömer el-Kevasimi olduğu belirlendi.

El-Halil’in kuzeyinde yer alan Beyt Emir mahallesine giren İsrail askerleri, burada Filistinli genç Muhammed Ebu Mariya’yı gözaltına aldı. 

Yerel kaynaklar, işgal rejiminin, söz konusu esirin babası Vahid Ebu Mariya’yı henüz iki gün önce serbest bıraktığını belirterek, akabinde kendisinin tutuklanmasının utanç verici olduğunu belirtti.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinde özgürleştirilmiş eski esir kadınlardan Filistinli kadın aktivist Muna Ka’dan işgal güçleri tarafından tutuklandı.

Toplam 5 defa tutuklanan Ka’dan, hayatının 7 yılını karanlık işgal zindanlarında geçirdi. 

Filistin basınına göre İsrail askerleri, gece boyunca ve sabahın erken saatlerinde, El-Halil'de evlere baskınlar düzenleyerek bazı kişileri gözaltına aldı.

Siyonist İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria ve Kudüs’te vatandaşların evlerine baskın düzenleyerek tutuklamalarına devam ederken, çocuklara ve kadınlara korku dolu anlar yaşatıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar