ABDÜLFETTAH ŞELBİ 19 YILDIR SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA

Cenin'e bağlı Siletu'l-Harisiye beldesi sakinlerinden olan 48 yaşındaki Filistinli esir Abdülfettah Kamil Şelbi, bugün (31 Mart Çarşamba) itibariyle Siyonist İsrail zindanlarında 19. yılına girdi. 

Görüntülenme: 1278 Tarih: 31 Mart 2021 06:03
ABDÜLFETTAH ŞELBİ 19 YILDIR SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA

Cenin'deki Esirler Kulübü Müdürü Muntasır Semmur yaptığı açıklamada, 31 Mart 2021 tarihinde tutuklanan esir Şelbi’nin, işgal güçlerine karşı direnişe katıldığı gerekçesiyle 21 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirtti.

Şu anda İsrail'in Nakab Hapishanesi'nde tutulan esir Şelbi’nin evli ve üç çocuk babası olduğunu söyleyen Semmur, küçük erkek çocuğunun 2014 yılında “sperm kaçırma” yöntemiyle dünyaya geldiğini ifade etti.

İnsan hakları kurumlarının verilerine göre, hâlihazırda İsrail yönetimi hapishanelerinde Ocak 2021’e kadar çoğu uyduruk gerekçelerle tutuklanmış; 37’si kadın, 140’ı çocuk olmak üzere yaklaşık 5 bin Filistinli esir bulunuyor.

Siyonist İsrail zindanlarındaki Filistinli esirler, kronik hastalık ve yaşlılık gibi sıkıntıların yanında, işgal rejiminin hukuksuz uygulamaları sebebiyle kötü sağlık koşullarıyla boğuşuyor.

İşgalci İsrail zindanlarında bulunan esirlerin 50’si 20 yıldan, 29'u 25 yıldan ve 14'ü de 30 yıldan uzun süredir demir parmaklıklar ardında hayatını sürdürüyor.

Filistinliler, 20 yıl ve daha fazla bir süre işgalci İsrail zindanlarında bulunan Filistinli esirler için "Kıdemli Esir" tabirini kullanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıp mallarına zarar veriyor. Filistinlilere yönelik saldırıları ve tutuklamaları rutin bir hal alırken gün be gün işgalini artırıyor ve bu durum Filistin toplumunu derinden etkiliyor.

Başta BM olmak üzere muhtelif uluslararası kuruluşlar genelde Filistin halkının maruz kaldığı zulüm ve haksızlıklara duyarsız kaldıkları gibi Filistinli esirlerin ızdırapları, onlara uygulanan insanlık dışı muameleler karşısında da tepkisizliğini sürdürüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar