FİLİSTİNLİ ESİR MAHİR EBU REYYAN AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

İşgal zindanlarında tutulan Filistinli esir Mahir Ebu Reyyan, ihtiyaç duyduğu gerekli tedavi sürecinin cezaevi idaresi tarafından ertelenmesini protesto etmek amacıyla açlık grevine başladığını duyurdu. Ebu Reyyan ayrıca, burun ameliyatı için randevu talep ediyor. 

Görüntülenme: 1407 Tarih: 23 Mart 2021 20:41
FİLİSTİNLİ ESİR MAHİR EBU REYYAN AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

2003 yılında tutuklanan Ebu Reyyan, işgal güçlerinin fiziki şiddetine maruz kalması sebebiyle göğüs ve akciğer sorunları yaşıyor. Tutuklandığı sırada burnu kırılan esir, 2015 yılında geçirdiği burun ameliyatıyla sağlığına kavuşsa da 2018’den bu yana sağlık durumu yeniden kötüleşmeye yüz tuttu.

Söz konusu ameliyatla birlikte Ebu Reyyan’ın burunu etrafına yerleşmiş sinüsleri döşeyen mukozanın iltihabından kaynaklanan sinüzit hastalığı tedavi edilmişti. Ancak acısı bir türlü dinmek bilmedi. Filistinli esir, günlük yaşam kalitesini önemli derecede düşüren sinüzit hastalığından kurtulabilmesi için bir an evvel sinüzit ameliyatına tabi tutulması gerekiyor. Ancak iki yıldır devam eden çabalarına rağmen esirin talebi karşılıksız kalmaya devam ediyor.

Öte yandan konu hakkında açıklamalarda bulunan Esirler Kulübü, işgal cezaevleri idaresinin, kendisine gerekli tedaviyi vermemek için esir Ebu Reyyan'ın ameliyat olmayı reddeden bir belgeyi imzaladığını iddia ettiğine dikkat çekti. Bunun üzerine Ebu Reyyan, cezaevi idaresinin ileri sürdüğü iddiayı yalanlama ve gerekli ameliyatı yaptırabilmek için açlık grevine girdiğini bildirdi.

Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde 500'e yakını idari tutuklu, 220'si çocuk olmak üzere 5 binden fazla Filistinli bulunuyor. İsrail cezaevlerinde 10'u kanser olmak üzere 700 hasta Filistinli bulunuyor. Son yıllarda gözaltında işkenceye maruz kalan Filistinlilerin sayısında da önceki yıllara göre artış yaşandığı gözlemleniyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar