FİLİSTİNLİ ESİRLER SEÇİMLERE NASIL BAKIYOR?

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas), işgal altındaki Batı Şeria'daki lider kadrosundan Cemal et-Tavil, Filistin halkının önemli bir parçası olduğunu belirttiği esirlerin, yakın zamanda icra edilecek genel seçim sürecini, ulusal uzlaşıyı ve devlet yönetiminin yeniden yapılandırılmasını desteklediklerini vurguladı. 

Görüntülenme: 1548 Tarih: 12 Mart 2021 15:02
FİLİSTİNLİ ESİRLER SEÇİMLERE NASIL BAKIYOR?

Gündemdeki sıcak konuları ele aldığı basın açıklamasında Hamaslı lider et-Tavil, “Esirler, seçimlerden önce Filistinliler için eşit fırsatların sağlanmasını, özgürlüklerin teşvik edilmesini ve yeni bir sayfanın açıldığı konusunda halkımızın tatmin edilmesini talep ediyor.” ifadelerini kullandı.

Seçimler çerçevesinde şu ana kadar atılan adımları çok olumlu karşıladığını aktaran et-Tavil, Filistin seçimlerinin beklendiği şekilde sonuçlanması için birtakım yeni girişimlere daha ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Et-Tavil, işgal rejiminin, Filistinli vatandaşlara, Hamaslı liderlere, İslami şahsiyetlere ve aktivistlere yönelik baskı ve tutuklama politikalarını sürdürdüğünü hatırlatarak, “Ancak şu bilinmelidir ki sancağını yükseklerde dalgalandırmak isteyenler işgalcilerden izin istemezler!” sözleriyle İsrail’in hukuksuz uygulamalarına karşı dik durma cesaretini gösterme çağrısında bulundu.

Hamas liderlerinden et-Tavil, uluslararası camianın, Filistin seçimlerine müdahalede bulunmaması için işgalci İsrail’e baskı yapması gerektiğinin altını çizdi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ocak'ta, 15 yıl aradan sonra İsrail işgali ve ablukası altındaki Filistin topraklarında seçim yapılmasını öngören kararnameyi imzalamıştı. Kararnamede 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet başkanlığı ve 31 Ağustos'ta da Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılması öngörülmüştü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar