SİYONİST YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

İsrail işgal rejiminin dünyanın dört bir yanından getirerek işgal ettiği Filistin topraklarına yerleştirdiği Yahudi yerleşimcilerden bir grup, işgal altındaki Batı Şeria'daki Beytulahim kentine bağlı Keysan beldesinde Filistinlilere ait 250 zeytin fidanını söktü.  

Görüntülenme: 1526 Tarih: 17 Aralık 2020 06:25
SİYONİST YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

Keysan Beldesi Sakinleri Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed Ğezal konu hakkında yaptığı açıklamada, işgal altındaki Filistin topraklarında kurulan İybi Henahil yerleşim merkezinden bazı Yahudi yerleşimcilerin, Eyüp Yusuf Abeyat isimli bir Filistinlinin 250 zeytin fidanını yerinden söküp el koyduğunu bildirdi.

Ayrıca Yahudi yerleşimcilerin, söz konusu bölgeye yönelik saldırılarını artırdığı, köy sakinlerinin evlerine taşlı baskınlar düzenlediği ve Filistinlilerin özel mülklerine el koyduğu belirtildi.

İşgal altındaki Filistin topraklarında ikamet eden Yahudi yerleşimciler, sık sık Batı Şeria'da Filistinli çiftçilerin en önemli geçim kaynağı olan zeytin ağaçlarını kesiyor veya ateşe veriyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar