GASIP İSRAİL ÜRDÜN VADİSİNDEKİ FİLİSTİNLİLERİ YAŞADIKLARI BÖLGEDEN ZORLA ÇIKARDI

İşgal güçleri, askeri tatbikat bahanesiyle kuzey Ürdün Vadisi'ndeki çeşitli bölgelerden Filistinli aileleri zorla çıkardı. 

Görüntülenme: 1600 Tarih: 24 Kasım 2020 09:27
GASIP İSRAİL ÜRDÜN VADİSİNDEKİ FİLİSTİNLİLERİ YAŞADIKLARI BÖLGEDEN ZORLA ÇIKARDI

Yahudi yerleşim birimleriyle ilgili çalışmalar yapan Filistinli aktivist Arif Derağime, işgal rejiminin, askeri eğitim bahanesiyle kuzey Ürdün Vadisi'ndeki El-Burc ve El-Meyte bölgelerinde yaşayan 10'dan fazla Filistinli aileyi (yaklaşık 60 kişi) bölgeden sınır dışı ettiğini belirtti.

İşgalci güçler, daha önce bu ailelere, askeri tatbikatlar için çadırlarını terk etmeleri gerektiğini sözlü olarak bildirmişti.

Filistinli araştırmacılar İsrail rejiminin söz konusu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını ifade ederek, bunun "İsrail'in yıldırma ve bölgeyi Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu belirtiyor.

Ürdün sınırına komşu ve verimli topraklarıyla bilinen Ağvar bölgesinde 10 bin Filistinli yaşıyor. Beş bini Kuzey Ağvar bölgesinde yaşayan Filistinlilere inşaat ruhsatı verilmediği için çinko baraka ve çadırlarda barınıyorlar. İsrail, bu bölgenin Batı Şeria'da kendi idaresinde bulunduğu gerekçesiyle ruhsat vermediği Filistinlilerin yapılarını sık sık yıkıyor ve onları bölgeden kovuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar