MAHİR EL AHRES'İN HAYATI TEHLİKEDE

Filistinli Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, 100 günü aşkın süredir açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir Mahir el-Ahres'in sağlık durumunun ciddiyeti konusunda uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 1835 Tarih: 03 Kasım 2020 22:37
MAHİR EL AHRES'İN HAYATI TEHLİKEDE

Filistinli Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti Basın Müsteşarı Hasan Abdu Rabbih yaptığı basın açıklamasında, "Hukuksuz yere esaret hayatı sürdüren el-Ahres’in sağlık durumu çok kütü boyutlara ulaşmanın yanı sıra hayati risk taşıyor." dedi.

Abdu Rabbih açıklamasında, Filistinli el-Ahres'in işitme ve görme sorunları yaşamaya başladığı, mide ve karın ağrılarının çok arttığı, sürekli baş ağrısı çektiği, vücut ağırlığının da sürekli yükseldiğini ve zaman zaman bilinç kaybı yaşadığını belirtti.

Filistinli merkezli kaynaklarda,  yukarıda yer verilen sebeplerden dolayı esirin hayatının ciddi riskle karşı karşıya olduğu ve her an ölüm tehlikesinin bulunduğu veya organlarına zarar gelebileceğine dikkat çekildi.

Rusya Büyükelçisinden el-Ahres'in serbest bırakılması için girişim talebinde bulunduklarını aktaran Abdu Rabbih, hukuki ve siyasi düzeyde dünya çapında birçok tarafla iletişim kurduklarını belirtti.

Filistin Esirler Kulübü ise yaptığı açıklamada, Filistinli esir Mahir el-Ahres’in 1971’te doğduğunu ve Cenin kenti nüfusuna kayıtlı olduğunu duyurdu. Açıklamada, altı çocuk babası Ahres’in 1989, 2004, 2009 ve 2018 yıllarında da siyonist işgal rejimi tarafından 4 kez alıkonulduğunu belirtti.

Son olarak işgalciler tarafından 27 Temmuz'da esir alınan el-Ahres, işgalci rejimin "idari tutukluluk" şeklindeki keyfi uygulamalarını protesto etmek için açlık grevine başladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar