BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ÇATIŞMA

 

Görüntülenme: 2395 Tarih: 26 Temmuz 2020 21:32
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Geçtiğimiz hafta içinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilerle siyonist işgal güçleri arasında 39 noktada çatışma meydana geldi. Bu çatışmaların birçoğunda Filistinli gençler işgal güçlerinin üzerine molotof kokteylleri, el yapımı patlayıcılar ve çeşitli yanıcı maddeler attılar. 
 
Dün yani 24 Temmuz Cuma günü işgal güçlerinin, yahudi yerleşimciliğine karşı haftalık olarak düzenlenen gösteriye müdahale etmeleri üzerine Kefer Kaddum'da çatışma meydana geldi. Bir başka çatışma da Kalkilya şehrinin kuzeyindeki kontrol noktasında vuku buldu. Selfit'in Haris beldesinde ve Bediya beldesinin Hulletu Hassan mıntıkasında da çatışmalar meydana geldi. 
 
El-Halil'in Babu'z-Zaviye bölgesinde, Et-Tur'da, Kudüs'teki El-Ayzeriyye'de ve Kudüs'ün kenar semtlerinde çatışmalar oldu. Bu çatışmalarda Filistinli gençler işgalcilerin devriyelerine molotof kokteylleri, el yapımı patlayıcılar ve yanıcı maddeler attılar. 
 
Ayrıca El-Celezun mülteci kampında, Ramallah'taki El-Bire kasabasının kuzey girişinde, Suriye'nin siyonist işgali altında olan Golan tepelerinde çatışmalar oldu. 
 
Bütün buralarda farklı noktalarda on ayrı çatışma meydana geldi. Çatışmalarda bazı kişiler işgal güçlerinin attığı lastik kaplamalı mermilerle yaralandı ve gaz bombalarından etkilendi. 
 
23 Temmuz Perşembe günü sadece Kudüs'ün banliyösünde yer alan Bedv beldesinde bir çatışma meydana geldi. 
 
Çarşamba günü 5 ayrı noktada çatışma meydana geldi. El-Halil'deki El-Arub mülteci kampında meydana gelen çatışmalarda Filistinli gençler işgal güçlerinin üzerine molotof kokteylleri ve el yapımı patlayıcılar attılar. Diğer çatışmalar ise El-Halil şehrinin içinde, Kudüs'ün kenar semtlerinden Şa'fat'ta, Nablus'un Havara beldesinde ve Cenin'deki Havmeş El-Mahla'da meydana geldi. 
 
Salı günü Kudüs'ün kenar semtlerinden El-İseviyye'de meydana gelen çatışmalarda işgalci askerlerden biri Filistinli gençlerin attığı taşlarla yaralandı. Kudüs'ün Babu'l-Meclis semtinde de Filistinli gençler işgalci devriyelerin üzerine molotof kokteylleri attılar. Ayrıca Et-Tur'da, El-Ayzeriyye'de ve Kudüs'ün banliyösünde bulunan Şa'fat mülteci kampında çatışmalar meydana geldi. 
 
Ramallah'taki Termes'iya'da Nablus'taki Doğu El-Lebin'de, El-Hiliyy'deki Kermi Tsur yahudi yerleşim merkezinde Filistinliler işgal güçlerinin üzerine patlayıcılar attılar. 
 
O gün Kudüs ve Batı Şeria'da 8 noktada çatışma meydana geldi. 
 
Pazartesi günü 5 noktada çatışma meydana geldi. Ramallah'taki Na'lin'de ve El-Celezun mülteci kampında, Cenin'deki Cenin mülteci kampında, Nablus'taki Tell'de, Kalkilya'daki Hable kapısında çatışmalar oldu. 
 
Pazar günü Filistinli gençler Beytülahim'deki Kubbetu Rahil Kampı'na molotof kokteylleri attılar. Ramallah'taki Ufra yahudi yerleşim merkezinde, El-Halil'deki Halhul'da ve Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesi içinde yer alan Yafa'da çatışmalar meydana geldi. Toplam dört noktada çatışma kaydedildi. 
 
Cumartesi günü toplam 7 noktada çatışma meydana geldi. Filistinli gençler Ramallah'taki Beytu İl yahudi yerleşim merkezinde işgalcilerin üzerine molotof kokteylleri ve patlayıcılar attılar. El-Halil'deki El-Arub mülteci kampında, Nablus'taki Cebelu Cerzim'de, Ramallah'taki Beyta İlit yahudi yerleşim merkezinde çatışmalar oldu ve Filistinli gençler işgalcilerin üzerine patlayıcılar ve yanıcı maddeler attılar. 
 
El-Halil'deki Babu'z-Zaviye'de, Nablus'taki Beyta beldesinde ve Kalkilya şehrinin kuzey kontrol noktasında da çatışmalar oldu. Bu çatışmalarda bir Filistinli lastik kaplamalı mermiyle yaralanırken bazıları da gaz bombalarından etkilendiler. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar