BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE TUTUKLAMA FURYASI

 

Görüntülenme: 2247 Tarih: 26 Haziran 2020 12:35
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE TUTUKLAMA FURYASI

Siyonist İsrail güçleri, bu sabah işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere yönelik tutuklama operasyonu düzenledi.
 
İşgal güçleri, Nablus kentinin Burin beldesine baskın düzenledikten sonra özgürleştirilmiş eski esir Gassan Zeydan Neccar’ı evini aradıktan sonra tutukladı. Nablus’ta işgal güçleri tarafından tutuklanan bir diğer vatandaş ise Ali Muhammed Seyf adındaki genç oldu. 
 
Duma beldesi yakınında bir grup Yahudi yerleşimcinin saldırına uğrayan 28 yaşındaki Muhammed Abdulhafiz, tedavi için Nablus'taki Rafiyda Devlet Hastanesi nakledildi.
 
Kudüs sokaklarında gezen işgal güçleri devriyeleri, kentte Filistinlilerin yoğun yaşadığı beldelere baskınlar düzenledi.
 
İşgal altındaki Kudüs’e bağlı el-İseviyye beldesine de baskın düzenleyen işgal güçleri ile Filistinli gençler arasında Ubeyd mahallesinde çatışmalar yaşandı.
 
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, işgal güçleri, kardeşini tutuklamak üzere evine baskın düzenlediği Enver Sami Ubeyd’i tutukladı.
 
Yeni Yahudi yerleşim projeleri için topraklarından uzaklaştırılan el-İseviyye beldesindeki gençler ile işgal güçleri arasında sürekli çatışmalar yaşanıyor.  
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar