GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 2165 Tarih: 13 Mart 2020 13:06
GAZZE SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Er-Rimal Şehitler Merkezi’ndeki laboratuvarın, yeni korona virüsü (Kovid-19) şüphesi olan vakaların laboratuvar testlerini yürütmek için 24 saat boyunca çalıştığını söyledi.
 
Bakanlık bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, merkezi laboratuvarın yeni Kovid-19 virüsü testlerinin yapılabilmesi için, gereken tüm laboratuvar malzemeleri ile donatıldığını ve laboratuvarda çalışan ekiplerin de testleri yapma konusunda yetkin olduğunu vurguladı.
 
Bakanlık açıklamasına şu sözlerle devam etti: Merkezi laboratuvarda enfeksiyonun bulaşmasını önlemek için tüm güvenlik, önleme ve iyi sterilizasyon prosedürleri mevcuttur ve şüpheli korona virüsü vakalarında numunelerin toplanması işlemi uzman ve teknik ekipler tarafından gerçekleştirilmektedir.
 
Sağlık Bakanlığı, merkezi laboratuvarda testlerin, çıkan sonuçların güvenliğini sağlayacak şekilde yapıldığına dikkat çekerek, geçen günlerde Gazze Şeridi’ne giriş yapan 19 kişinin muayeneye tabi tutulduğunu ve tüm test sonuçlarının negatif çıktığını ifade etti.
 
Bakanlık şimdiye kadar Gazze Şeridi’nde korona virüsü vakasına rastlanmadığına da dikkat çekti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar