SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ KEFER KADDUM YÜRÜYÜŞÜNE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 1876 Tarih: 13 Mart 2020 19:37
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ KEFER KADDUM YÜRÜYÜŞÜNE SALDIRDI

Bugün İsrail işgal güçleri tarafından, Yahudi yerleşimine karşı, her hafta düzenlenen Kefer Kaddum yürüyüşünün bastırılması sırasında bir foto muhabiri ve bir çocuk plastik mermilerle vurularak yaralandı.
 
Kefer Kaddum’daki Halk Direniş Koordinatörü Murat Şityevi konuyla ilgili açıklamasında, işgal askerlerinin yürüyüşe katılanlara gerçek mermiler, gaz ve ses bombalarıyla saldırdığını bildirdi.
 
Şityevi, Batı Şeria’nın kuzeyinde, Fransız basın ajansı foto muhabiri Cafer İştiye ile bir gencin plastik mermilerle bacaklarından vurularak yaralandıklarını, ayrıca 17 göstericinin de göz yaşartıcı gazlardan etkilendiğini ve sahada tedavi gördüklerini açıkladı.
 
Yürüyüş, el-Arma dağını hedef alan Siyonist işgal yönetimine karşı, Nablus’un güneyindeki Beyta beldesine destek için gelen yüzlerce Filistinlinin katılımıyla başladı.
 
Gazeteciler Sendikası, bugün foto muhabiri Cafer İştiye’nin işgal güçleri tarafından yaralanmasını kınadı ve Filistinli gazetecilere yönelik günlük saldırıların uluslararası hukuk ve yasalara aykırı olduğunu belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar