GASIP İSRAİL C BÖLGESİNDE FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ YIKIYOR

 

Görüntülenme: 2406 Tarih: 25 Ocak 2020 16:18
GASIP İSRAİL C BÖLGESİNDE FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ YIKIYOR

FKÖ'ye bağlı olarak çalışan Yahudi Yerleşimine Direnme ve Toprağın Savunulması İçin Ulusal Ofis tarafından yapılan açıklamada İsrail işgal yönetiminin, C kategorisine giren ve Batı Yaka bölgesiyle Kudüs'ün %61'lik kısmını içine alan bölgede Filistinlilerin evlerini yıkarak genişleme yaptığına dikkat çekildi.
 
Ofisin bugün yayınladığı haftalık raporda yahudi yerleşim alanlarının genişletilmesi politikasının ve Ürdün Vadisi bölgesiyle Ölü Deniz'in kuzeyindeki alanın İsrail'e ilhak edilmesi vaadinin Filistinlilerin evlerinin ve iş için kullandıkları binalarının yıkılmasına neden olduğu dile getirildi. İsrail'in sağ ve aşırı sağ partilerinin bu yıkım işlemlerini aynı zamanda bir tür seçim yatırımı olarak gördüklerine işaret edildi.
 
Raporda İsrail işgal ordusuna bağlı sivil yönetimin, 2016-2018 arasında C kategorisindeki bölgelerde Filistinlilerin yaptığı 1486 inşaat ruhsatı başvurusunun sadece 21 tanesine olumlu cevap verildiğini yani %98.6'sının reddedildiğini itiraf ettiğine dikkat çekildi.
 
Rapora göre C kategorisine giren bölgelerde Filistinlilerin 240 köyü bulunuyor ama bunların sadece 27 tanesi haritada gösteriliyor.
 
Rapora göre işgal yönetimi Kudüs'te ve taşra mahallelerinde de Filistinlileri göçe zorlamak, ırkçı temele dayalı bir tasfiye gerçekleştirmek amacıyla baskı politikasını sürdürüyor. Bu politika sebebiyle Filistinlilere ve onların mülklerine yönelik hak ihlallerinde de belirgin bir artış gözleniyor.
 
Raporda işgal yönetiminin geçtiğimiz hafta içinde Kudüs şehrinin mahallelerinde Filistinlilere ait 30 eve yıkım uyarısında bulunularak evlerin boşaltılması için tebliğ yapıldığı belirtildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar