SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERİ GÖZALTINA ALIYOR

 

Görüntülenme: 2197 Tarih: 23 Ocak 2020 19:27
SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERİ GÖZALTINA ALIYOR

Eğitim Hakkı Kampanyası adına hazırlanan raporda İsrail işgal güçlerinin 2019-2020 öğretim yılının başlangıcından bu yana Batı Yaka'daki Beir Zeit Üniversitesi öğrencilerinden 74 kişiyi gözaltına aldıkları ifade edildi. Bunlardan 6 kişinin 2020'nin başından itibaren gözaltına alındığı belirtildi.
 
Rapora göre işgal güçlerinin saldırıları ve baskınları kız öğrencileri, öğretim görevlilerini ve üniversite çalışanlarını da hedef aldı. En fazla gözaltının gerçekleştirildiği dönem ise 2019'un Ağustos ayı ile Aralık ayı arasında geçen süre oldu. Bu dönemde bayan öğretim görevlisi Vedad El-Berğusi de gözaltına alındı ve daha sonra mecburi ikamet şartıyla serbest bırakıldı.
 
Ed-Damir Kurumu'nun hazırladığı raporlar gözaltına alınan öğrencilerin sorgulama esnasında çeşitli şekillerde işkencelere maruz kaldıklarını ortaya koyuyor. İşkence gören öğrencilerden biri de 29 Ağustos 2019 tarihinde gözaltına alınan bayan öğrenci Mis Ebu Guş idi. Saatlerce çömelerek eğilmeye maruz bırakılarak işkence edilmiş sonra da şiddetli bir şekilde darp edilmişti.
 
26 Ağustos 2019 tarihinde gözaltına alınan, Sosyal ve Davranış Bilimleri Bölümü öğrencilerinden Rubhi Kerrace de El-Meskubiyye'de 104 gün süreyle sorgulamaya tabi tutulmuştu. Kerrace'ye sorgulama esnasında tek kişilik hücreye kapatma uygulaması dahil çeşitli şekillerde işkence edilmişti. Kırk gün süreyle avukatla görüşmesine izin verilmemişti.
 
Eski Öğrenci Meclisi Başkanı Usame El-Fahuri'ye de köpeklerle işkence edilmişti.
 
Bunların dışında da birçok öğrenciye muhtelif şekillerde işkence edildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar