KORSAN İSRAİL NABLUS'TA BAZI ARAZİLERİ GASP EDECEK

 

Görüntülenme: 2079 Tarih: 23 Ocak 2020 18:11
KORSAN İSRAİL NABLUS'TA BAZI ARAZİLERİ GASP EDECEK

İsrail işgal yönetimi dün Filistin'in Batı Yaka bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyindeki Tel, Madma ve Burin köylerinde bazı arazilerin sahiplerine arazilerinin istimlak edileceği uyarısı gönderdi.
 
Batı Yaka bölgesinde yahudileştirme faaliyetlerini yakından takip eden Gassan Dağlas işgal yönetiminin Tel, Madma ve Burin köylerinde yaşayan bazı Filistinlilere arazilerinden bazılarının istimlak edileceğine dair uyarı yazıları gönderdiğini dile getirdi.
 
Dağlas gasp edilme tehlikesiyle karşı karşıya olan arazilerin Madma köprüsünden Tel köyündeki askeri kuleye doğru uzanan arazi ile askeri yolun güneyinde üç km mesafede uzanan arazilerden oluştuğunu belirtti.
 
İşgal yönetimi Batı Yaka bölgesinde yahudi yerleşim merkezlerini genişletmek yahut yeni yerleşim merkezleri inşa etmek ve çiftlikler (kibbutzlar) kurmak veya bu bölgede kurduğu askeri alanları genişletmek amacıyla sık sık Filistinlilerin arazilerini gasp ediyor. 1967'den bu yana izlenen işgal ve gasp politikası sebebiyle Batı Yaka bölgesinde Filistinlilerin arazilerinin önemli bir kısmı ellerinden alındı. İşgal yönetimi şimdi tamamen hukuka aykırı bir şekilde gasp ettiği bu toprakları tamamen İsrail'e ilhak için yasalar çıkarmaya çalışıyor. Siyonistlerin siyasi partileri de bu konudaki vaatleriyle siyonist tabanın oylarını çekmeye çalışıyorlar.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar