GAZZE'DEKİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EBU'L ATA SUİKASTINDA SİYONİST REJİME YARDIM EDEN HAİNLERİ YAKALADI

 

Görüntülenme: 2571 Tarih: 30 Aralık 2019 03:52
GAZZE'DEKİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EBU'L ATA SUİKASTINDA SİYONİST REJİME YARDIM EDEN HAİNLERİ YAKALADI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), kendini Filistin ismiyle isimlendiren bir güvenlik teşkilatına mensup olmanın, işgal yönetimi ile işbirliği içinde direnişe ve adamlarına zarar verme durumunda kimseyi adaletin hükmünden koruyamayacağını belirtti. 
 
Hamas bu konudaki açıklamasını Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'nın Ramallah'taki Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat teşkilatına mensup bazı kişilerin, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Müfrezeleri'nin komutanlarından Baha Ebu'l-Ata'nın şehit edilmesinde işgal güçlerine yardım ettiklerini ortaya çıkarması üzerine yaptı. 
 
Hamas tarafından bugün yapılan açıklamada; "Şüphesiz bu işbirliği, irtibatlı olanlara ağır cezalar verilmesinden muaf tutulması mümkün olmayan bir ihanettir" denildi. 
 
Hamas, Şehit Baha Ebu'l-Ata'ya yönelik cinayetten birinci derecede işgal yönetiminin ve Ramallah'taki İstihbarat Teşkilatı'nın sorumlu olduğunu vurgulayarak; "cinayeti işleyen cezadan muaf tutulamayacaktır" dedi. 
 
Açıklamada İçişleri Bakanlığı'nın Ebu'l-Ata'ya yönelik olarak düzenlenen suikasta bulaşanları ortaya çıkarmasının çok çetrefil denklemler kurulmuş olmasına rağmen gerçekleştirilmiş büyük bir başarı olduğu ifade edildi. 
 
Bu başarının Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'nın bünyesinde çalışan güvenlik teşkilatının sağlıklı ulusal inancını ve direnişin komutanlarına ve şehitlerin hatıralarına olan vefasını yansıttığı ifade edildi. Hamas, İsrail işgal rejimiyle haince işbirliği yaparak direnişçilerin, mücahitlerin ve direnişin sembol isimlerinin şehit edilmesi işlerine bulaşan hainleri ortaya çıkaranları da tebrik ettiğini dile getirdi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar