GAZZE'NİN İMARI İÇİN 280 MİLYON DOLARA İHTİYAÇ VAR

 

Görüntülenme: 2801 Tarih: 30 Aralık 2019 12:37
GAZZE'NİN İMARI İÇİN 280 MİLYON DOLARA İHTİYAÇ VAR

Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Milletvekili Cemal El-Hudari, Gazze'de işgal rejiminin saldırılarından dolayı zarar gören evlerin inşası veya onarılması için 280 milyon dolara ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 
 
El-Hudari bugün yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu evlerin imarı insani, ahlaki ve yasal bir sorumluluktur. Çünkü sahipleri ailelerdir. İçlerinde asıl yerlerinden çıkarılmış durumdaki kadınlar, çocuklar ve erkekler kalmaktadır. Çok büyük sıkıntılarla karşı karşıyadırlar. Bu evlerin büyük bir çoğunluğu da 2014'ten beri bu durumdadır."
 
El-Hudari söz konusu ailelerin sığınaklarını kaybetmeleri, ablukanın ve kapıların kapatılması işlemlerinin de devam etmesi sebebiyle bu insanların büyük ve gittikçe katlanan bir sıkıntıyla karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Bu insanların sıkıntılarının ortadan kaldırılması için Filistin Yönetimi'ni, başkanlığını, hükümetini, tüm Filistinli grupları ve bütün etkin kurumları ciddi bir şekilde faaliyet ortaya koymaya çağırdı. 
 
El-Hudari aynı zamanda 2014 Kahire Konferansı'nda taahhütte bulunanları da taahhütlerinin tamamını yerine getirmeye ve saldırılarda tamamen yıkılmış olan evlerin yeniden yapılması için yeni projeler üretmeye davet etti. 
 
El-Hudari, Gazze'nin yeniden imarının çok acil bir şekilde zorunlu olduğuna vurgu yaparak Arap ve İslam ülkelerini ve uluslararası toplumu evleri yıkılan veya zarar gören ailelere destek vermek için gerekeni yapmaya çağırdı. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar