KATİL İSRAİL ASKERLERİ GAZZE'DE GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇTI

 

Görüntülenme: 2754 Tarih: 21 Aralık 2019 09:19
KATİL İSRAİL ASKERLERİ GAZZE'DE GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇTI

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında dün ikindiden sonra Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır hattına yakın bölgelerde gösteri yapan Filistinlilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu çok sayıda gösterici yaralandı.
 
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin 85’inci hafta gösterilerine katılanlara ateş açması üzerine yaralanan 13 kişiye ekiplerinin ilk yardımda bulunduğunu açıkladı.
 
Yaralılar arasında bir kadın gösterici ve bir çocuğun da bulunduğu, Filistinli kadının plastik mermiyle sağ gözünden ve çocuğun ise yine plastik mermiyle başından yaralandığı ifade edildi.
 
Bugün ikindiden itibaren “El-Halil Yahudileştirmeye Direniyor” sloganıyla düzenlenen gösterilere binlerce Filistinli katıldı.
 
Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, yayınladığı bildiride, Filistinlileri bugün Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır hattına yakın bölgelerde düzenlenecek gösterilere katılmaya davet etmişti.
 
Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.
 
Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de sınır hattındaki siperlerden ve gözetleme kulelerinden silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar