FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLER ÇOK ZOR DURUMDA

 

Görüntülenme: 1797 Tarih: 21 Aralık 2019 03:52
FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLER ÇOK ZOR DURUMDA

Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti yeni tutuklanan Filistinli esir kadınların Hasharon Cezaevi'nde, El-Mi'bar adı verilen ve hücre benzeri özel bir bölüme nakledildiklerine, burada son derece kötü şartlarda yaşadıklarına ve burada bazen günlerce bazen de haftalarca tutulduklarına dikkat çekti.
 
Heyet, kadın esirlerden aldığı bilgilere dayanarak yaptığı açıklamada, esirlerin bu hücrede hayvanların tutulmasının bile mümkün olmadığına dikkat çektiklerini dile getirdi.
 
Esirlerin verdiği bilgilere göre buranın dört demir parmaklığı olduğu, tabanında çok pis ve ince deri örtüler bulunduğu, sırt ve boyun ağrılarına neden olduğu, hücrenin çok soğuk olduğu, çünkü idarenin isteğiyle penceresinin bir saat boyunca sistemli bir şekilde açık tutulduğu, alanının çok dar olduğu ve esirlerin buradan günde sadece bir saat çıkmasına izin verildiği belirtildi.
 
Heyet, esir kadınların aynı zamanda muamelenin kötü olmasından ve kendilerine verilen yemeklerin de hem çok kalitesiz hem de miktar olarak çok az olmasından şikayetçi olduklarını dile getirdi. Tuvaletinin de çok küçük olduğu ve suyunun hücrenin içine aktığı belirtildi.
 
Kadın esirler aynı zamanda kendilerinin konduğu hücrelerin İsrailli cinayet suçlularının konduğu odalarla karşı karşıya olduğunu, onların da sürekli bağırdıklarını, kendilerine çok çirkin sözlerle sövdüklerini ve kendilerini kesintisiz bir şekilde rahatsız ettiklerini belirttiler.
 
Kadın esirler kendilerinin mahkemeye getirilirken kullanılan araçların da çok kötü olduğunu, dolayısıyla nakil işleminin de tam bir işkence olduğunu dile getirdiler.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar