BATI YAKA'DA SİYONİST ASKERLER TARAFINDAN BARIŞÇIL GÖSTERİLERE VAHŞİCE SALDIRILDI

 

Görüntülenme: 2391 Tarih: 22 Kasım 2019 22:27
BATI YAKA'DA SİYONİST ASKERLER TARAFINDAN BARIŞÇIL GÖSTERİLERE VAHŞİCE SALDIRILDI

Bugün Filistin'in Batı Yaka bölgesinde yahudi yerleşimine karşı düzenlenen gösterilere İsrail işgal güçlerinin müdahalede bulunması sonucu onlarca Filistinlinin bedeninde gaz bombalarının neden olduğu bereler oluştu ve onlarca kişi de bu bombalar yüzünden boğulma tehlikesi geçirdi. 
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri yahudi yerleşimine ve El-Halil yakınındaki Surif beldesinde gazeteci Muaz Amarine'nin sol gözünü kaybetmesine neden olan saldırıda bulunulmasına tepki amacıyla düzenlenen gösterileri şiddete başvurarak dağıttı. 
 
İşgalci askerler olaylara müdahale esnasında ses bombalarını ve göz yaşartıcı gaz bombalarını yoğun bir şekilde kullandılar. Bazı kişileri de darp ettiler. Bütün bu saldırılar birçok kişinin yaralanmasına, üzerlerinde bereler çıkmasına ve gaz bombaları yüzünden nefes alma güçlüğü çekmelerine neden oldu. 
 
İşgal güçleri basın mensuplarının da görevlerini yerine getirmelerine, olayları izlemelerine engel oldular ve kendilerini olay yerlerinden uzaklaştırdılar.
 
Onlarca kişi Surif arazilerinden olan ve işgalciler tarafından istila tehlikesiyle karşı karşıya bulunan El-Karinat mıntıkasında Cuma namazını kıldı ve işgal güçleri onlara da saldırıda bulundu. 
 
Nablus'un batısındaki Kefer Kadum'da işgal güçleri yahudi yerleşimine karşı düzenlenen haftalık yürüyüşü göz yaşartıcı gaz bombaları kullanarak dağıttılar. 
 
Filistinliler Cuma günleri öğleden sonra Batı Yaka'nın değişik köylerinde ve beldelerinde yahudi yerleşimine karşı haftalık gösteriler düzenliyorlar. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar