GAZZE'DE SİYONİSTLERİN SALDIRDIĞI SEVARİKE AİLESİNİN 9. FERDİ DE ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 2587 Tarih: 22 Kasım 2019 12:51
GAZZE'DE SİYONİSTLERİN SALDIRDIĞI SEVARİKE AİLESİNİN 9. FERDİ DE ŞEHİT OLDU

Geçen hafta siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırılarında bir evin kasıtlı olarak hedef alınması sonucu sekiz ferdi toptan şehit edilen Sevarike ailesinden dokuzuncu kişi de almış olduğu yaraların tesiriyle bugün hayatını kaybetti. 
 
Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin Sevarike ailesinin oturduğu ve Deyru'l-Belah'ta bulunan evi kasten hedef almaları sonucu ağır yaralanan 40 yaşındaki Muhammed Selame Es-Sevarike'nin almış olduğu yaraların tesiriyle şehit olduğunu açıkladı. 
 
Filistin İnsan Hakları Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre işgal güçlerine ait uçaklar 14 Kasım Perşembe, gece 00.25'te Deyru'l-Belah'ın El-Bereke mıntıkasında bulunan ve saclarla yapılmış iki evin üzerine dört füze fırlatmıştı. Bu evlerden biri 45 yaşındaki Resmi Salim Avde Es-Sevarike'ye diğeri de 40 yaşındaki kardeşi Muhammed'e aitti. 
 
Saldırıda evler sahiplerinin üzerine yıkılmış Resmi, eşi ve üç çocuğu hayatını kaybetmiş, kardeşi Muhammed ise ağır yaralanmıştı. Muhammed'in eşi ile iki çocuğu ise hayatlarını kaybetmişlerdi. Çevrede 11'i çocuk 13 kişi de yaralanmıştı. 
 
Muhammed tedavi için Şifa Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Ancak kurtarılamadı ve o da şehitler kervanına katıldı. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar