IRKÇI İSRAİL GAZZE'DE AÇLIĞI SİLAH OLARAK KULLANIYOR

Birkaç hafta önce belli miktarda insani yardım ulaşması sebebiyle göreceli olarak rahatlayan Gazze kentinde ve kuzeyinde açlık tehlikesi yeniden ortaya çıktı. 

Görüntülenme: 270 Tarih: 26 Mayıs 2024 16:14
IRKÇI İSRAİL GAZZE'DE AÇLIĞI SİLAH OLARAK KULLANIYOR

İşgal güçleri Cibaliya çarşısını yerle bir ederken birçok dükkan da mal yokluğu sebebiyle kapandı.
 

İşgal güçleri 11 Mayıs’tan bu yana Cibaliya beldesine ve kampına havadan ve karadan yoğun bir şekilde saldırı düzenliyor.
 

İşgal güçlerinin saldırıları sebebiyle binlerce kişi evlerini terk ederek daha güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere göç etti.
 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, dükkanların ve seyyar tezgahların çoğunun kapandığını, geri kalan birkaç tezgahta da bulunabilen malların astronomik fiyatlarla satıldığını söyledi.
 

Gazze kentine sadece un girişinin olduğunu ve Kuzey Gazze’nin bombardıman altında açlıktan kıvrandığını bildiren muhabirimiz, işgal güçleri yaklaşık bir aydır girişine izin vermediği için piyasada sebze, meyve ve et kalmadığını ifade etti.
 

Gazeteci Muhammed Es-Sevafiri, açlığın bölgede eskisinden daha kötü bir şekilde kendini göstermeye başladığını, işgal güçlerinin bölgeye sadece un girişine izin verdiğini belirtti.
 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan Es-Sevafiri, insanların ekmek bulsalar bile önceden evlerinde stokladıkları konservelerin dışında ekmeklerini batıracakları bir yemek bulamadıklarını kaydetti.
 

Filistinli gazeteci, piyasada kırmızı ve beyaz et kalmadığını, işgal güçlerinin Filistinli balıkçıların avlanmalarına da izin vermediğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar