IRKÇI İSRAİL REFAH'A HAVA SALDIRISI DÜZENLİYOR

Siyonist işgal hükümetinin başbakanı Netanyahu bir yandan Refah'a geniş çaplı kara operasyonu düzenleyeceklerine dair tehditlerini sürdürürken diğer yandan işgal rejiminin savaş uçakları insanların adeta istifleme bir şekilde sıkıştırıldığı ve büyük bir kalabalığın oluştuğu Refah bölgesine yönelik intikam ve tehcir amaçlı hava saldırılarının arttığı, işgal uçaklarının bölgeye yoğun saldırılar düzenledikleri haber veriliyor. 

Görüntülenme: 216 Tarih: 06 Mayıs 2024 10:31
IRKÇI İSRAİL REFAH'A HAVA SALDIRISI DÜZENLİYOR

Siyonist savaş suçluları kendilerince "kesin zafer" ve "Hamas'ın milis güçlerini etkisiz hale getirme" amaçlı olacağını ileri sürdükleri, gerçekte ise siyonist katillerin kana doymamalarından ve Refah bölgesinde büyük bir kalabalığın toplanmış olması sebebiyle çok sayıda sivili öldürebilecekleri beklentisiyle iştahlarının kabarmasından kaynaklanan Refah saldırısı planı konusunda Filistin direnişinin elindeki esirlerin gelecekleri hususunda yaşadıkları endişeler ve bunun siyonist topluma yansımalarının nasıl olacağı hakkındaki soru işaretleri sebebiyle şimdilik kendi içlerinde ihtilaflar yaşadıkları için kara operasyonunu erteliyor olsalar da havadan yoğun saldırılarını kesintisiz bir şekilde ve artırarak sürdürüyorlar. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin bölgeye yönelik hava saldırılarında son 10 gün içinde şehit edilenlerin sayısı 100'ü buldu. Bunlardan 21 kişi dün akşam saatlerinden bugün (6 Mayıs Pazartesi) sabah saatlerine kadar gerçekleştirilen saldırılarda şehit edildi. İşgal uçaklarının bu saldırılarda bölgenin farklı mıntıkalarında 11 meskun evi hedef aldıkları haber verildi.  

Dün akşam saatlerinde Filistin direniş güçleri Refah'ın güney doğusunda yer alan Kerem Ebu Salim kapısı civarındaki işgal güçlerine füze saldırıları gerçekleştirmiş bu saldırılarda işgal askerlerinden 3'ü öldürülmüş birçok işgalci asker de yaralanmıştı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Usame Hamdan, Kerem Ebu Salim kapısına düzenlenen füze saldırısının işgal güçlerine, Refah'a yönelik bir operasyonun işgalciler açısından çok da kolay olmayacağına dair bir mesaj taşıdığına dikkat çekmişti.

İşgal yönetimi bu saldırının insani yardımların geçtiği Kerem Ebu Salim kapısına yönelik olduğu yalanını uydurarak kapıyı geçişe kapatmıştı. Ancak saldırı kapıdan en az 2 km uzaktaki bir askeri üsse düzenlenmiş, ölen ve yaralananların tümü de işgalci askerlerdendi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar