GAZZE'DE SOYKIRIMIN 197. GÜNÜ

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 197’nci gününe girerken, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri işgal ordusunun bugün (20 Nisan Cumartesi) çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenlediğini ve top atışı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 138 Tarih: 20 Nisan 2024 07:52
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 197. GÜNÜ

Bu arada, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun son 24 saatte 4 katliam gerçekleştirdiğini, 37 kişiyi şehit ettiğini ve 68 kişiyi yaraladığını açıkladı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda toplam 34049 kişinin şehit düştüğünü ve yaralı sayısının da 76901’e ulaştığını ifade etti.
 

Bakanlık, caddelerde ve enkaz altında cesetlerin bulunduğunu, ilk yardım ve sivil savunma ekiplerinin kurbanlara ulaşamadığını söyledi.
 

İşgal ordusu Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki En-Nuseyrat Kampı’nın kuzeyine hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak top atışı yaptı.
 

İşgal donanmasına ait hücumbotlar da Rafah sahillerine doğru otomatik silahlarla ateş açtı.
 

İşgal ordusu savaş uçakları Rafah kentinin doğusuna hava saldırıları gerçekleştirirken, saldırılarda aralarında çocukların da olduğu birçok kişinin yaralandığı ifade edildi.
 

Filistin Sivil Savunma Teşkilatı, Rafah’ın batısındaki Tel Es-Sultan Mahallesi’nde Rıdvan ailesine ait apartmandaki bir daireyi hedef alan hava saldırısının ardından çoğu çocuk 9 şehidin enkaz altından çıkarıldığını açıkladı.
 

İşgal ordusu savaş uçakları Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deir El-Belah kentine de hava saldırıları düzenledi.
 

İşgal ordusu topçusu Kuzey Gazze’nin ve Gazze kentinin çeşitli bölgeleriyle Gazze kentinin doğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi’ne ateş açtı.
 

İşgal ordusu Han Yunus’taki El-Mevasi bölgesinde yerlerinden olanların sığındığı bir yerleşim alanına hava saldırısı düzenledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar