GAZZE'DE SOYKIRIMIN 194. GÜNÜ

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 194’üncü gününe girerken, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri işgal ordusunun bugün (17 Nisan Çarşamba) çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenlediğini ve top atışı gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 113 Tarih: 17 Nisan 2024 19:22
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 194. GÜNÜ

İşgal ordusuna ait insansız hava araçları En-Nuseyrat Kampı’nda Ebu Sarar Kavşağı, Blok C, El-Kassam Camii ve Kamp 5 çevresindeki evlere ateş açtı.
 

İşgal ordusu savaş uçakları En-Nuseyrat’ın kuzeyindeki Keramiş Parkı çevresinde bir siteyi yıktı.
 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun son 24 saatte 6 katliam gerçekleştirdiğini, 56 kişiyi şehit ettiğini ve 89 kişiyi yaraladığını açıkladı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda toplam 33899 kişinin şehit düştüğünü ve yaralı sayısının da 76664’e ulaştığını ifade etti.
 

Bakanlık, caddelerde ve enkaz altında cesetlerin bulunduğunu, ilk yardım ve sivil savunma ekiplerinin kurbanlara ulaşamadığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin Gazze’deki Şeyh Rıdvan Köprüsü yakınlarında Filistinlilere ateş açması sonucu 13 kişi şehit oldu.
 

İşgal ordusunun Gazze’nin doğusunda yer alan Eş-Şucaiyye Mahallesi’nin Eş-Şaaf bölgesinde bir apartmana düzenlediği saldırıda şehitlerin ve yaralıların olduğu ifade edildi.
 

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze Şeridi’nde 6 bin annenin şehit olması sebebiyle 19 bin çocuğun yetim kaldığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar