FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINDAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Filistin direnişine bağlı bir kaynak; ‘Siyonist medyanın yayınladığının aksine ateşkes görüşmelerinde ilerleme sağlanamadı ve bu konudaki tüm çabalar işgalci rejim tarafından engellendi’ açıklamalarında bulundu. 

Görüntülenme: 164 Tarih: 08 Nisan 2024 01:55
FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINDAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Bazı kaynaklar, Kahire müzakerelerinin gölgesinde Gazze ateşkes anlaşmasının yakın olduğunu iddia ederken, Filistin direnişinin önde gelen bir kaynağı Gazze'de ateşkes müzakerelerinde şu ana kadar ilerleme kaydedilmediğini vurguladı.

El-Meyadin ile yaptığı görüşmede bu kaynak, direnişin her türlü müzakerede tüm pozisyonlarına ve koşullarına bağlı kaldığını belirtti: ‘Şu ana kadar arabulucuların ateşkes anlaşması ve esir değişimi anlaşmasına varmak için gösterdiği tüm çaba ve eylemler, işgalci rejimin tutarsızlığı ve bozulmasıyla sonuçlandı.’ ifadelerini kullandı.

Hamas heyetinin, tüm Filistinlilerin milli tutumuna bağlılıkla müzakereler için Kahire'ye gittiğini belirtti: Filistinlilerin talepleri açıktır ve bu talepler yerine getirilmeden anlaşma ve ateşkes olmaz.

Bu kaynak şunu vurguladı: Filistinlilerin talepleri arasında derhal ve tam ateşkes, işgalci güçlerin Gazze Şeridi'nden çekilmesi, mültecilerin bölgelerine geri dönmesi ve Gazze Şeridi'nin yeniden inşası yer alıyor. Bu talepler arasında geçiş yollarının yardım için açılması, ablukanın kırılması ve esir değişimi konusunda gerçek bir anlaşmaya varılması da yer alıyor.

Söz konusu kaynak şunları ifade etti: müzakerelerde ilerleme kaydedilmedi ve Siyonist medya yalan yaymaya ve sahte haberler yayınlayarak kamuoyunu kandırmaya çalışıyor. Müzakerelerde yeni bir gelişme olursa resmi medya kaynaklarımız bunu duyuracaktır.

El-Cezire: Ateşli geçen Kahire görüşmelerinde herhangi bir ilerleme kaydedilmedi

Gazze'deki üst düzey bir Hamas kaynağı şunları belirtti: Hamas heyeti, hareketin liderleriyle istişarede bulunmak üzere bugün öğle saatlerinde Kahire'den ayrılacak.

Bu kaynak el-Cezire'ye, İsrail heyetinin Hamas'ın taleplerini görmezden gelmesi nedeniyle Kahire'deki son müzakerelerde herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

Öte yandan Mısırlı bir kaynak şunu ifade etti: Kahire, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına varmak için görüşleri yakınlaştırmak için birçok çaba sarf ediyor ve Mısırlı, Katarlı ve Amerikalı arabulucular, Gazze Şeridi'nde acil insani ateşkese ulaşmak için bir formül yaratılmasının gerekliliğini vurguluyor.

Bu kaynak şunu söyledi: Önerilen ateşkes, esir değişim anlaşmasını ve yerinden edilmiş kişilerin geri dönüşüne yönelik mekanizmaları içeriyor.

Hamas dün gece Heyet Kahire'ye gelerek Mısır istihbarat şefi Abbas Kamel ile görüştüğünü duyurdu.

Hamas açıklamalarında şunları ekledi: Mısır Enformasyon Bakanı ile yaptığı toplantıda bu heyet, ulusal taleplerini ve bir anlaşmaya varılması konusundaki ısrarını vurguladı. Gazze'deki savaşın tamamen durdurulması, işgalci güçlerin bu bölgeden çekilmesi, mültecilerin evlerine serbestçe dönmesi, Filistinlilere yardım sağlanması, düşmanın yarattığı yıkımın yeniden inşasına başlanması ve Gazze'de Hamas ve diğer direniş grupları tarafından tutulan İsrailli esirler karşılığında Filistinli esirlerin serbest bırakılması amacıyla esir değişimi konusunda bir anlaşmaya varılması yer alıyor.

Hamas heyeti ayrıca Filistin hareketlerinin ve gruplarının ulusal hedeflerin gerçekleştirilmesi, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması, geri dönüş ve kendi kaderini tayin hakkının gerçekleştirilmesi konusundaki ısrarını vurguladı.

Aynı zamanda işgal rejiminin Kanal 12 TV'si de Siyonist rejimin kaynaklarından alıntı yaparak şunları iddia etti: ABD'nin, yerinden edilmiş Filistinlilerin Gazze'ye dönüşüyle ​​ilgili ana düğümün açılması yönünde öneride bulunması, İsrail rejiminin ise bu konuda "yumuşaklık" göstermesi bekleniyor.

tesnim

Yorumlar