GENERAL FAYİZ ED-DUVEYRİ: SİYONİST ORDU KAYIPLARININ SADECE %30'UNU AÇIKLIYOR

Ürdünlü askeri yorumcu ve stratejist General Fayiz Ed-Duveyri, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ndeki kayıplarıyla ilgili gerçek dışı rakamlar açıklamaya devam ettiğini belirtti. 

Görüntülenme: 184 Tarih: 07 Nisan 2024 02:44
GENERAL FAYİZ ED-DUVEYRİ: SİYONİST ORDU KAYIPLARININ SADECE %30'UNU AÇIKLIYOR

İşgal ordusu Gazze Şeridi’nde son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 5 askerinin yaralandığını, savaşın başından bu yana yaralanan asker ve subay sayısının 3193’e ulaştığını, söz konusu yaralıların 1552’sinin kara operasyonu sırasında yaralandıklarını ve 497’sinin yarasının ağır olduğunu, işgal askerlerinden ve subaylarından ölenlerin sayısının ise 600’e ulaştığını açıklamıştı.
 

Ed-Duveyri, El-Cezire kanalında yaptığı değerlendirmede, işgal ordusunun açıkladığı rakamların sahadaki gerçeği yansıtmadığını, Filistin direnişinin ve işgal rejimindeki askeri hastanelerin açıkladığı yaralı sayısının daha doğru olduğunu ifade etti.
 

İşgal ordusunun gerçekleri gizlemeye, yerel ve yabancı medya organlarının Gazze Şeridi’ndeki durumu takip etmelerini engellemeye çalıştığını bildiren Ed-Duveyri, açıklanan ölü ve yaralı sayısı gerçeğinden az olmasına rağmen işgal askerlerinin moralini bozduğuna dikkat çekti.
 

Savaşın başından bu yana Filistin direnişi tarafından tahrip edilen askeri araç sayısının 1100’e ulaştığına işaret eden Ed-Duveyri, işgal ordusunun açıkladığı rakamların gerçek kayıplarının sadece yüzde 30’unu temsil ettiğini söyledi.
 

İnsani yardım çalışanlarının öldürülmesi olayıyla ilgili işgal ordusunun verdiği cezalara da değinen Ed-Duveyri, söz konusu cezaların en alt sınırdan olduğunu ve gerçek sorumluların cezalandırılmadıklarını kaydetti.
 

Ürdünlü askeri yorumcu, işgal ordusunun insani yardım çalışanlarını yanlışlıkla vurma ihtimalinin uzak olduğuna ve World Central Kitchen (WCK) çalışanlarının kasıtlı olarak hedef alındığına işaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar