İŞGALCİ İSRAİL GAZZE'DE YENİ BİR KATLİAM YAPTI: 150'DEN FAZLA ŞEHİD

Siyonist işgal güçleri bugün (29 Şubat Perşembe), Gazze şehrinin batısında yardım almak için toplanan binlerce Filistinliye yönelik korkunç bir saldırı gerçekleştirdi. Tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre saldırıdan dolayı şimdiye kadar hayatlarını kaybedenlerin sayısı en az 150'yi bulurken, en az 1000 kişinin de yaralandığı tespit edildi.  

Görüntülenme: 166 Tarih: 29 Şubat 2024 17:56
İŞGALCİ İSRAİL GAZZE'DE YENİ BİR KATLİAM YAPTI: 150'DEN FAZLA ŞEHİD

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre, bugün sabahın erken saatlerinde işgal güçleri, insani yardım getiren tırlardan yardım almak için toplanan Filistinli bir kalabalığa, tanklardan atılan roketlerle ve keskin nişancıların mermileriyle saldırı düzenledi. Saldırıda çok sayıda insan isabet aldı ve ortalık tam anlamıyla bir kan gölüne dönüştü. 

 

İşgal güçlerinin, özellikle kalabalığın yardım tırlarına yanaştığı sırada yoğun bir şekilde saldırı düzenlediği vurgulandı. Bu saldırı işgal yönetiminin aç bırakma politikasının etkili olması için Gazze bölgesine yardım sokulmasını engellediği gibi zar zor sokulan yardımların da dağıtılmasına fırsat vermemeye, yardım almak isteyenleri katletmeye çalıştığını göstermesi açısından dikkat çekiciydi. 

 

Olaydan sağ kurtulabilenler, işgal güçlerinin yardım için gelenlerin yardım tırlarına yanaştığı ve yardım için verilen un çuvallarını sırtlarına aldıkları sırada saldırı düzenlediklerini, un çuvallarını yüklenip gidenlere işgalcilerin keskin nişancıları tarafından doğrudan ateş edildiğini dile getirdiler. 

 

Şehit edilenlerin bazılarının cenazeleri ve yaralananların bir kısmı Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne götürüldü. Hastanenin acil yardım kısmının tamamen dolduğu ve yaralı sayısının çok fazla olması sebebiyle hastane ekiplerinin müdahaleye yetişemedikleri vurgulandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar