GAZZE'DE SOYKIRIMIN 145. GÜNÜ

Siyonist katillerin Filistin'in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, bugün (28 Şubat Çarşamba) 145'inci gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. 

Görüntülenme: 144 Tarih: 28 Şubat 2024 20:18
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 145. GÜNÜ

İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90'dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus'un doğusundaki El-Fehari Belediyesi civarında siyonist işgal güçlerinin saldırılarına maruz kalan bazı kişiler yaralandı. 

Bugün sabah saatlerinden itibaren Han Yunus'taki Gazze Avrupa Hastanesi'ne işgalcilerin saldırılarında şehit edilen 6 kişinin cenazesinin getirildiği açıklandı. 

Yine Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nde bir Filistinli genç bir işgalci keskin nişancının saldırısı sonucu şehit oldu. İşgal güçleri haftalar boyunca kuşatma altında tuttukları Nasır Hastanesi'ne sonunda baskın düzenlemiş ve baskında hastanede pek çok şeyi tahrip ettikten ve korkunç bir katliam gerçekleştirdikten sonra çekilmişlerdi. 

Vadi Gazze yakınında bir gruba işgal güçleri tarafından düzenlenen saldırıda bazı kişilerin şehit olduğu kalanların da yaralandığı haber verildi. 

Han Yunus'taki El-Karara mıntıkasında El-Ensari ailesine ait eve işgal güçleri tarafından düzenlenen saldırının ardından buradan Deyru'l-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne 3 şehit cenazesinin nakledildiği bildirildi. 

İşgalcilerin topçuları Refah bölgesinin kuzeydoğu kesimine saldırı düzenlediler. 

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyru'l-Belah'ın güneyindeki Ebu Hevli mıntıkasına düzenlenen saldırıda 4 kişinin şehit edildiği bildirildi. 

Deyru'l-Belah'ın sahiline yakın bölgede de Filistinli balıkçılara işgal ordusunun deniz güçlerine ait askeri botlardan saldırılar düzenlendi. 

Gazze şehrinin El-Bahr Caddesi üzerinde yardım bekleyen insanlara işgal güçleri tarafından düzenlenen saldırıda bir kişi şehit oldu. 

İşgalcilerin topçuları Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırı düzenlediler. 

Tıbbi kaynaklar işgal güçlerinin Gazze şehrinin muhtelif bölgelerine düzenlediği saldırılarda 6 kişinin şehit edildiğinin 22 kişinin de yaralandığının tespit edildiğini duyurdu. 

İşgalcilerin savaş uçaklarından, Gazze şehrinin Zeytun Mahallesi'nde bulunan ve El-Berberi ailesine ait olan meskun binaya saldırı düzenlendi. Saldırıda bina içindekilerin üstüne yıkıldı. 

Uçaklardan bir başka saldırının da Han Yunus'un doğusundaki El-Fehari beldesine yönelik olarak düzenlendiği haber verildi. 

Gazze şehrinin Ed-Derec Mahallesi'ne de işgal uçaklarından saldırı düzenlendi. Yerel kaynaklar burada Yafa Okulu'nun karşısında bulunan evin içinde oturanların üstüne yıkıldığı bilgisini verdiler. 

Harun, Zinu ve Dellul ailesine mensup şehitlerin cenazelerinin ve yaralıların Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne getirildiği, şehit ve yaralıların birçoğunun kadınlardan ve çocuklardan oluştuğu bildirildi. 

Deyru'l-Belah'ın güneyinde bir gruba düzenlenen füze saldırısında bir kişi şehit olurken birçok kişi yaralandı. 

Han Yunus'un güney kesimlerine de işgal uçaklarından şiddetli bir şekilde hava saldırıları düzenlendi. 

İşgal askerleri Refah'ın sınır bölgelerine otomatik silahlarla saldırılar düzenlediler. 

Dün gece de Han Yunus'un batısındaki Emel Mahallesi'nde muhtelif evlere ve dairelere işgal güçleri tarafından saldırılar düzenlenmişti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın bugünkü raporunda işgal güçlerinin bölgede sürdürmekte oldukları soykırım saldırılarında son 24 saat içinde, 9 katliam gerçekleştirdikleri bu katliamlarda toplamda 76 kişinin şehit edildiği, 110 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında 7 Ekim 2023 tarihinde başlatılan soykırım saldırılarında şimdiye kadar şehit edilenlerin toplam sayısının 29 bin 954 yaralananların sayısının ise 70 bin 325 olduğu; ancak bu sayının enkaz altında olanları ve işgal güçleri tarafından öldürülüp cesetleri yollara savrulanları kapsamadığı ifade edildi. 

İşgal rejiminin uyguladığı aç bırakma politikası yüzünden bölgeye insani yardımların ulaşması engellendiğinden aynı zamanda ciddi bir açlık krizi yaşanıyor. 700 bin insanın yaşadığı kuzey kesime, işgal rejiminin açtığı askeri koridor kullanılarak, insani yardım ulaşması tamamen engelleniyor ve bu bölgede büyük çapta açlık sorunu yaşanıyor. Bir buçuk milyon insanın adeta istifleme bir şekilde doldurulduğu Refah bölgesine ve yaklaşık 300 bin insanın yaşadığı Han Yunus bölgesine ise insani yardım sadece Refah sınır kapısı üzerinden ulaşabiliyor. Ama gerek işgal rejiminin tehditleri ve gerekse Mısır yönetiminin ihmalleri yüzünden bu bölgeye de çok kısıtlı miktarda gıda malzemesi ulaşabildiğinden bu bölgede de ciddi açlık krizi yaşanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar