KATİL BİDEN'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Biden, esir takası anlaşmasına varılması halinde İsrail rejiminin Ramazan ayında Gazze'deki saldırılarını durdurmaya hazır olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 184 Tarih: 27 Şubat 2024 23:37
KATİL BİDEN'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Joe Biden, Filistin direnişinin elindeki esirlerin bir kısmının serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varılması halinde İsrail'in Ramazan ayı boyunca savaşı durdurmaya hazır olduğunu söyledi.

ABD, Mısır ve Katar'dan müzakereciler, esirlerin serbest bırakılması karşılığında çatışmaların altı hafta süreyle durdurulması yönündeki anlaşma üzerinde çalışmaya devam ediyor.

NBC News kanalında canlı yayına katılan Biden, ateşkes anlaşmasının önümüzdeki hafta yürürlüğe girmesini umduğunu kaydetti.

Biden, "Ramazan yaklaşıyor ve tüm rehineleri kurtarmamız için bize zaman tanımak amacıyla İsrailliler Ramazan ayında da faaliyette bulunmayacaklarına dair bir anlaşma yaptılar," ifadelerini kullandı.

İşgal rejiminin Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik bombardımanını yavaşlatmasını umduğunu dile getiren Biden, "Bunu yapmak zorundalar ve Hamas'ın geri kalanını ortadan kaldırmadan önce Refah'ın önemli bir bölümünü tahliye edebileceklerine dair bana taahhütte bulundular. Ancak bu bir süreç," diye konuştu.

YDH

Yorumlar