İSLAMİ CİHAD'TAN YEMEN'E ÖVGÜ

İslami Cihad’ın Yemen'deki temsilcisi, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Kızıldeniz'de düzenlediği operasyonlar nedeniyle İsrail rejiminin önemli zararlara uğradığını söyledi. 

Görüntülenme: 249 Tarih: 20 Şubat 2024 15:28
İSLAMİ CİHAD'TAN YEMEN'E ÖVGÜ

El-Mesire gazetesine röportaj veren İslami Cihad’ın Yemen'deki Temsilcisi Ahmed Baraka önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmed Baraka, Yemen ile Filistin davası arasındaki derin bağlar, ABD’nin bölgedeki çifte standart uygulamaları ve Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, İsrail rejimine verdiği zararlar hakkında konuştu.

Baraka, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin askeri operasyonları ve Yemen halkının, her cuma günü meydanlara inerek sergilediği tutumun, Filistin halkı için çok değerli olduğunu belirtti.

İslami Cihad temsilcisi, Sana’nın ABD ve İngiliz saldırılarına rağmen bu tutumunu değiştirmediğinin altını çizdi.

Yemen’in Gazze üzerindeki ablukayı kaldırma ve saldırıları durdurma taahhüdüne saygı duyulması gerektiğini belirten Baraka, bölgesel dinamiklerin yakın zamanda emperyalist etkilerden kurtulacağını savundu.

İslami Cihad temsilcisi ayrıca, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Kızıldeniz’de gerçekleştirdiği operasyonlarla, İsrail'in Gazze'deki saldırganlığını önemli ölçüde etkilediğini ve Kızıldeniz'deki İsrail çıkarlarının önemli zararlara uğradığını vurguladı.

Baraka, Yemen askerleri tarafından düzenlenen operasyonlar sonucunda, İsrail limanlarına giden nakliye rotalarının değiştiğini ve İsrail’le bağlantılı gemilerin maliyetli rotalar çizmek zorunda kaldığını söyledi.

Bu durumun, İsrail ekonomisini zayıflattığını ve yapay egemenliğine meydan okuduğunu belirten Baraka, bazı Arap ülkelerinin Gazze’deki gelişmelerle ilgili tutumlarını da eleştirdi.

Baraka, Yemen’in Gazze’ye destek amacıyla gerçekleştirdiği operasyonlarla, bazı Arap devletleri ile İsrail arasındaki müzakerelerin rayından çıktığını vurguladı.

YDH

Yorumlar