GAZZE'Yİ YENİDEN İNŞA ETMENİN MALİYETİ 20 MİLYAR DOLAR

BM uzmanları, Gazze'deki savaşın bugün sona ermesi halinde bu bölgenin yeniden inşasının maliyetinin yaklaşık 20 milyar dolar olacağını söylüyor. 

Görüntülenme: 157 Tarih: 16 Şubat 2024 22:19
GAZZE'Yİ YENİDEN İNŞA ETMENİN MALİYETİ 20 MİLYAR DOLAR

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) direktörü Richard Coxwell-Wright perşembe günü yaptığı açıklamada; "Gazze'deki savaşın bugün sona ermesi halinde bu bölgenin yeniden inşasının maliyetinin yaklaşık 20 milyar dolar olacağından bahsediyoruz." dedi.

BM toplantısı oturum aralarında konuşan Coxwell-Wright, Gazze'nin dört ay boyunca İsrail'in gelişigüzel bombardımanının yarattığı yıkımdan kurtulmak için yeni bir "Marshall Planı"na ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Marshall Planı, İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra Batı Avrupa'ya dış yardım sağlamak amacıyla 1948'de kabul edilen bir Amerika Birleşik Devletleri girişimiydi.

Coxwell Wright ayrıca, bu tahminin uydu görüntüleri ve diğer bilgilere dayandığını, daha doğru bir rakam için araştırmacıların Gazze'ye girmesinin gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

Çeşitli Batılı medya kuruluşlarının uydu verileri üzerinde yaptığı analiz, Gazze Şeridi'nde 144.000 ile 175.000 arasında binanın hasar gördüğünü veya yıkıldığını gösteriyor; bu da bölgedeki binaların yüzde 50 ila 61'ine denk geliyor.

tesnim

Yorumlar