BM'DEN SARSICI GAZZE RAPORU

Birleşmiş Milletler, Gazze'nin şu anda kıtlıkla karşı karşıya olduğunu ve 100 binlerce çocuk da dahil olmak üzere bu bölge nüfusunun yaklaşık yarısının şiddetli kıtlık ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu. 

Görüntülenme: 168 Tarih: 26 Ocak 2024 03:25
BM'DEN SARSICI GAZZE RAPORU

Iranpress'in bildirdiğine göre, BM kurumları ve sivil toplum kuruluşları ve yardım kurumlarından oluşan bir konsorsiyum olan Entegre Gıda Güvenliği Sınıflandırması veya IPC'nin rakamlarına göre, dünya çapında açlıkla karşı karşıya olan yaklaşık 600.000 kişinin yüzde 95'i şu anda Gazze'de.

Bu arada Gazze'ye yardımın koordinasyonundan sorumlu Siyonist subay Elad Goren de bu konuda BM'yi suçlayarak BM'nin gıda toplama ve dağıtma kapasitesinin düşük olduğunu iddia etti!

Gazze Şeridi'ndeki mevcut duruma ve rejimin sivillerin hayatını ciddi şekilde tehlikeye sokan sürekli saldırılarına değinmeyen Goren  şöyle dedi: Daha fazla TIR almak için gerekli düzenlemeleri, lojistik düzenlemeleri yapacaklarını umuyoruz! Gazze'de açlık yok.

Dünya Gıda Programı'na göre Gazze halkı, çiğ gıda ya da gıda niteliği olmayan şeyler tüketiyor, yemek pişirmek için yakıt olarak çöp yakıyor ve 30 günlük süre içinde en az 10 kez yatağa aç giriyor.

Gıda Güvenliği Grubu, neredeyse tüm Gazzelilerin her gün öğün atladığını, birçok yetişkinin ise çocukları yemek yiyebilsin diye aç kaldığını belirtti.

parstoday

Yorumlar