GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 31 BİNİ GEÇTİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı siyonist işgal güçlerinin son 24 saat içinde Gazze bölgesine yönelik saldırılarında 12 katliam gerçekleştirdiklerini, bu katliamlarda toplamda 132 kişinin şehit edildiğini, 252 kişinin de yaralandığını duyurdu.  

Görüntülenme: 255 Tarih: 15 Ocak 2024 19:16
GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 31 BİNİ GEÇTİ

Sağlık Bakanlığı siyonist işgal rejiminin soykırım saldırılarının 101'inci günü münasebetiyle bugün (15 Ocak Pazartesi) yaptığı açıklamada, yapılan son tespitlere göre şehit edilenlerin sayısının 24 bin 100'e, yaralıların sayısının ise 60 bin 834'e ulaştığı belirtilirken, bunlara ek olarak henüz enkaz altından çıkarılamamış durumda binlerce kişinin bulunduğu ve bunların "kayıp" statüsünde değerlendirildiği ifade edildi. Henüz enkaz altından çıkarılamamış olanlarla birlikte toplamda şehit sayısının 31 bini geçtiği tahmin ediliyor. 

İşgal güçlerinin engellemeleri ve saldırılarının devam etmesi sebebiyle enkaz altında kalanlara ulaşılmasında zorluk çekiliyor. İşgal güçleri saldırılarında ambülansları, sağlık ekiplerini, sivil savunma ekiplerini ve gönüllü bir şekilde yaralılara yardımcı olmaya çalışan ilk yardım elemanlarını kasten hedef alıyorlar. Bu kasıtlı saldırılar yüzünden şimdiye kadar sağlık elemanlarından ve gönüllü ilk yardım elemanlarından çok sayıda kişi şehit oldu. Ayrıca çok sayıda ambülans tahrip edildiği için Sağlık Bakanlığı'nın elinde kullanıma uygun sadece 6 ambülans kaldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar