GAZZE'DE SOYKIRIMIN 99. GÜNÜ

İşgal ordusunun geçen yıl 7 Ekim’de Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 99’uncu gününde de devam ediyor. 

Görüntülenme: 166 Tarih: 13 Ocak 2024 11:40
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 99. GÜNÜ

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, işgal ordusunun bugün (13 Ocak Cumartesi) Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine hava saldırısı düzenlediğini ve topçu ateşi açtığını bildirdi.
 

İşgal ordusunun Han Yunus’ta Filistin Telekomünikasyon Şirketi çalışanlarını hedef aldığı, Kızılhaç aracılığıyla işgal güçlerine bilgi verdikten sonra arızalı bir vericiyi onarmaya giden ekipten iki kişinin şehit olduğu ifade edildi.
 

İşgal güçleri Han Yunus’un doğusundaki El-Fahari beldesinde tarım alanında çalışan Hadayid ailesini bombalaması sonucu aile fertlerinden iki kişi şehit oldu.
 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, işgal ordusunun Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 12 katliam gerçekleştirdiğini, 135 kişinin şehit olduğunu ve 312 kişinin de yaralandığını açıkladı.
 

Çok sayıda kişinin cesetlerinin enkaz altında ve yollarda olduğunu, ilk yardım ekiplerinin söz konusu kişilere ulaşamadığını belirten El-Kudra, 7 Ekim’den bu yana işgal ordusunun saldırılarında şehit olanların sayısının 23843’e ve yaralı sayısının da 60317’ye ulaştığını söyledi.
 

Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi de yaptığı açıklamada, işgal ordusunun güvenli bölge olduğu gerekçesiyle Gazze Şeridi sakinlerinden Rafah’a göç etmelerini istediğine ve daha sonra yerlerini terk eden insanları bombalayarak katliam işlediğine dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar