AKSA TUFANI SAVAŞI İLE İLGİLİ YENİ BİLGİLER ORTAYA ÇIKTI

Nahal Oz üssü 7 Ekim'de Filistinli gruplar tarafından yaklaşık 7 saat süreyle ele geçirildi ve İsrail ordusu bu saldırıda 414. taburdan 14 kişinin hayatını kaybettiğini ilan etti ancak artık bu sayının en az 24 kişi olduğu biliniyor. 

Görüntülenme: 254 Tarih: 10 Ocak 2024 01:14
AKSA TUFANI SAVAŞI İLE İLGİLİ YENİ BİLGİLER ORTAYA ÇIKTI

Yediot Aharonot gazetesi yayınladığı haberinde Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve merkezinde 3 ay süren savaşın ardından İsrail askerleri evlerine dönerken, bir kısmının hâlâ bu savaşın sonuçlarını yaşadığını işaret etti.

Bu raporda, ekonomiyi canlandırmak amacıyla yapılan plan kapsamında 5 ordu tugayının Gazze Şeridi'nden geri çekilmesi üzerine bu askerlerin çoğunun savaş öncesi durumlarından farklı olarak döndüğü ve farklı zihinsel ve psikolojik sorunlar yaşadığının ortaya çıktığı aktarıldı.

Söz konusu rapor ise şöyle: İsrail ordusu, Gazze'de Filistinli gruplara karşı devam eden savaşta kendisini zorlu bir sonuçla karşı karşıya kaldı. Dönenler, arabalarının ve insanlarının RPG silahlarıyla hedef alındığını anlatıyorlar. Filistinli keskin nişancılar İsrail askerlerini uzaktan avlarken, Filistinli savaşçılar da hiç kimse fark etmeden aniden İsrail tanklarını sıfır mesafeden hedef alıyor.

İsrailli askerlerden biri Aharanot'a şunları söyledi: Resmen hayaletlerle savaş halindeydik ve ne zaman nerede önümüzde birdenbire biteceklerini bilemiyorduk.

Siyonist rejimin Kanal-12'si, 7 Ekim'den bu yana paraşütçü birliğinde ihtiyati güç olarak görev yapan, travma sonrası stres bozukluğu uzmanı Dr. Amir Assolin'den şunları aktardı: Uzun bir süre sonra savaş alanından dönen bir oğlunuz, babanız, arkadaşınız veya kocanız varsa emin olun ki o eskisi gibi değil, her ne kadar görünüşü değişmese de onun derinlerinde birçok değişiklik olmuş durumda.

İbranice yayın yapan bu medyaya göre, Gazze savaşından dönen önemli sayıda asker, bireysel duygu ve hisleri tanımlama ve kendini tanımlamada kişilik yetersizliği ve duygu körlüğü olarak yansıyan Aleksitimi’den muzdaripti. Öyle ki kişi duygularını kelimelerle anlatmakta ve yorumlamakta büyük zorluk çekiyorlardı.

Siyonist rejimin ulusal radyo ve televizyonu da bu konuyla ilgili benzer bir raporda şunları duyurdu:  Binlerce İsrail askeri savaştan çeşitli zihinsel ve duygusal yaralarla dönmüş, Filistinli gruplara karşı sürdürülen savaş İsrail askerlerine ağır psikolojik darbeler indirmiştir. Bu da çoğunun, savaş cephesinden çağrıldıktan ve döndükten sonra doğrudan ruh sağlığı görevlileri tarafından muayene edilip tedavi edilmelerine neden oluyor.

Yediot Aharanot gazetesi de geçtiğimiz günlerde şunu itiraf etmişti: Bu savaş İsrail'deki en zorlu savaştır, Filistinli savaşçılar her yerde karşınızda belirebilir. Gazze Şeridi'nde güvenli bölge yoktur, evler bile güvenli değildir, binlerce askerin katıldığı uzun ve yoğun bir savaştır. Şu ana kadar yaralananlar ve sakatlananlar var.

Tesnim

Yorumlar