GAZZE'DE SOYKIRIMIN 96. GÜNÜ

Siyonist katillerin Filistin'in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, bugün (10 Ocak Çarşamba) 96'ncı gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. 

Görüntülenme: 176 Tarih: 10 Ocak 2024 00:53
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 96. GÜNÜ

İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90'dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

Gazze Şeridi'nin en güneyinde yer alan Rafah'ın doğusunda El-Matar mıntıkasında, arazileri işgal güçlerinin top saldırısına maruz kalan üç Filistinli çiftçi şehit oldu. 
Dün Han Yunus'un ortasında işgal güçlerinin keskin nişancıları tarafından saldırıya maruz kaldıkları belirlenen 4 kişinin cenazesi çıkarıldı. 

Şifa Tıp Kompleksi civarında bugün sabah işgal güçlerinin saldırısına maruz kalan bir kişi şehit olurken bir kişi de yaralandı.

Zeytun Mahallesi'nin güneyinde, Gazze şehrinde Kuveyt Kavşağı'na kadar ilerleyen işgal güçlerinin saldırılarına maruz kalarak şehit olan 5 kişinin cenazesi çıkarıldı. 

Refah şehrinde bir meskun apartmandaki bir dairenin işgal uçaklarının saldırılarına maruz kalması sonucu en az 15 kişi şehit olurken birçok kişi de yaralandı. 

Tıbbi kaynaklar, Refah'ın batı kısmındaki Tellu's-Sultan Mahallesi'nde yer alan ve Nevfel ailesine ait apartmandaki bir dairenin saldırıya maruz kalması sonrası 15 şehidin cenazesinin Kuveyt Hastanesi'ne getirildiğini duyurdu. 

Gazze şehrinin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde de Aseliyye ailesine ait evin saldırıya uğraması sonucu birçok kişinin şehit olduğu veya yaralandığı haber verildi. 

İşgal güçleri Han Yunus'un güneyine top saldırıları gerçekleştirdiler. Han Yunus'un güneyindeki Batnu's-Semin mıntıkasında bir grubun işgal güçlerinin saldırısına maruz kalmasından sonra üç yaralının Nasır Hastanesi'ne götürüldüğü haber verildi. 

El-Meğazi Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda da 4 kişinin şehit edildiği bildirildi.
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar