GAZZE'DE SOYKIRIMIN 92. GÜNÜ

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı savaş 92’nci gününe girerken, işgal güçleri havadan, karadan ve denizden sivil halkı hedef alan saldırılarını sürdürüyor. 

Görüntülenme: 293 Tarih: 06 Ocak 2024 18:40
GAZZE'DE SOYKIRIMIN 92. GÜNÜ

İşgal ordusu bugün (6 Ocak Cumartesi) Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine hava saldırısı düzenledi ve topçu ateşi açtı.
 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun son 24 saat içinde ailelere yönelik 12 katliam gerçekleştirdiğini, 122 kişinin şehit olduğunu ve 256 kişinin de yaralandığını, toplam şehit sayısının 22722’ye ve yaralı sayısının da 58166’ya yükseldiğini açıkladı.
 

İşgal güçlerinin bu sabah Gazze Şeridi’nin Ez-Zevayide beldesinde bazı evlere ve bölgedeki diğer bazı mahallelere düzenlediği hava saldırılarında 25 kişi şehit oldu.
 

İşgal ordusunun Han Yunus’taki El-Menara Mahallesi’ne düzenlediği saldırıda şehit sayısı 18’e yükselirken çok sayıda kişi de yaralandı.
 

Gazze Şeridi’nin orta bölgelerinde sabah erken saatlerden bu yana evleri hedef alan hava saldırılarında 15 kişi şehit oldu.
 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusunun Deir Belah’ta bir evi hedef alan hava saldırısında 3 kişinin şehit olduğunu, son saatlerde Gazze Şeridi’nin orta kesimine düzenlenen saldırılarda da 35 kişinin şehit olduğunu ve 60’tan fazla kişinin yaralandığını bildirdi.
 

İşgal ordusu savaş uçakları Han Yunus’un doğusundaki Avrupa Hastanesi çevresine yoğun bir şekilde hava saldırıları düzenlerken, Rafah kentine bağlı Harbetu’l-Ades bölgesinde de bir evi hedef aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar