FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARI BİRLİK İÇİNDE HAREKET EDİYOR

Filistinli gruplar yayınladıkları ortak bildiriyle Siyonist rejimin saldırılarına karşı birlikte ortak cephede direneceklerini ve esir değişimi konusunda da ‘Toplama karşı toplam' politikasını (yani tüm Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına karşı tüm Siyonist esirlerin serbest bırakılması) izlediklerini ifade ettiler. 

Görüntülenme: 220 Tarih: 29 Aralık 2023 19:16
FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARI BİRLİK İÇİNDE HAREKET EDİYOR

Filistinli gruplar dün, Siyonist düşmana karşı mücadele konusundaki birlik içindeki tutumlarını açıklayıp, Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini vurgulayarak esir değişimi konusundaki tüm Siyonist esirlerin serbest bırakılması için, Siyonist düşmanın hapishanelerindeki tüm Filistinli esirlerin de serbest bırakılması şartından vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler.

Beyrut'ta gerçekleştirilen toplantı sonunda Filistin güçlerinden oluşan koalisyon merkezi liderliği, Gazze'deki gelişmeler ve işgalci düşmanla savaş sürecine ilişkin bir açıklama yaptı.

Bu toplantıda Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Halk Kurtuluş Cephesi, Fetih İntifada Hareketi ve diğer bazı Filistinli grupların temsilcileri hazır bulundu. Bu grupların hazırladığı ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: Gazze'ye yönelik saldırının durdurulması, işgalci güçlerin Gazze Şeridi'nden çekilmesi, Gazze'ye insani yardım ve yakıt götürülmesi, yaralıların tedavi için Gazze dışına nakledilmesi ve acil müdahalenin yapılması ve "Toplama karşı toplam" (tüm Siyonist esirlerin özgürlüğü karşılığında tüm Filistinli esirlerin özgürlüğü) ilkesine dayanan mahkum değişim anlaşması konusunda ortak cephede birleşiyor.

Açıklamaya göre Filistinli gruplar, Arap ülkelerinden, Müslüman hükümetlerden ve dünya uluslarından Filistin halkının istikrarını ve direnişini desteklemek için daha fazla adım atmalarını istedi.

Siyonist rejimin saldırganlığının durdurulmasının ardından Gazze'nin yeniden inşa edilmesinin gerekliliğini de vurguladılar.

Filistinli grupların temsilcileri bu toplantıda şunu vurguladı: Amerikan hükümeti, Siyonistlerin Filistin milletine karşı işlediği suçlardan doğrudan sorumludur ve eğer ABD'nin Siyonist rejime mali, askeri ve siyasi desteği olmasaydı, bu rejim vahşeti sürdüremezdi ve Gazze Şeridi'nde soykırım yapamazdı. Siyonistler, Gazze'de yıpratma savaşının ortasında sıkışıp kaldığı bir durumda, esir değişimi için müzakereleri yeniden başlatmaya ve bu bataklıktan çıkmaya çalışıyor. Filistinli direniş grupları ve liderlerinin hepsi; işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığı tamamen durdurulana kadar hiçbir müzakere yapılmayacağını vurguluyor.

Aynı bağlamda Filistin direnişinin liderleri direnişin işgal rejiminin esir değişimi teklifine yönelik 7 öneriyi reddettiğini belirterek şunları vurguladı: Bu rejimin Gazze'ye yönelik saldırganlığı tamamen sona ermeden müzakere olmayacak ve direnişin hedefi tüm Filistinli esirlerin serbest bırakılmasıdır ve esir kozunu hiçbir zaman kaybetmeyecektir. Direniş, düşmanın önerilerine net bir yanıt vererek, işgalci rejimin hapishanelerindeki tüm Filistinli tutsakların "toplama karşı toplam" temelinde serbest bırakılmasının ve İsrail güçlerinin Gazze'den tamamen çekilmesinin gerekliliğini vurguladı.

tesnim

Yorumlar