AKSA TUFANI SAVAŞINDA BUGÜN

Hizbullah, Güney Lübnan'da sivillerin öldürülmesine tepki olarak, İsrail yerleşimlerini vurmaya devam ediyor. 

Görüntülenme: 213 Tarih: 27 Aralık 2023 23:01
AKSA TUFANI SAVAŞINDA BUGÜN

Irak'taki İslami Direniş, Suriye'deki ABD'nin Şeddadi üssünü çok sayıda füze ile vurdu. 

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları Han Yunus'un doğusundaki Abasan bölgesindeki İsrail askeri topluluğunu 60 kalibrelik havan toplarıyla ve Nahal Oz yerleşimini de ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu. 

Gazze'nin çeşitli eksenlerinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara giren Kudüs Tugayları, Han Yunus'ta 10 askerden oluşan bir İsrail birliğini uygun silahlarla çatışarak imha etti. 

Kudüs Tugayları ayrıca Bureyc kampı çevresinde 1 Merkava tankını ve İsrail ordusuna ait bir İnsansız hava aracını imha etti.

Hamas'ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, 3 Merkava tankı, 2 zırhlı personel taşıyıcıyı, bir askeri buldozeri ve içi asker dolu olan iki aracı çeşitli patlayıcılarla imha etti. 

Cibaliya'nın el-Beled bölgesinde, 7 askeri aracı vurarak çok sayıda İsrail askerini öldüren Kassam Tugayları, Bureyc kampının doğusundaki İsrail askeri mevzilerini ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu. 

Kassam Tugayları, Gazze şehrinin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde askeri bir helikopteri SAM-18 hava savunma füzesi vurdu. 

Yemen

Sanaa hükümetine bağlı Yemen Silahlı Kuvvetleri dün akşam yaptığı açıklamada Deniz kuvvetlerinin, MSC Unıted adlı ticari gemiyi deniz füzeleriyle vurduğunu duyurdu. 

Lübnan

Hizbullah, bugün İsrail'e yönelik 6 operasyon gerçekleştirdi. Hadab el-Bustan'daki İsrail hedeflerini uygun silahlarla vuran Hizbullah, Dahira bölgesinde İsrail askerlerinin çadırlarını güdümlü füzelerle vurdu. 

Ayrıca deniz sahasına yakın olan İsrail ordusu komuta merkezini de uygun silahlarla ve tam isabetle vurdu. 

Hizbullah, Hirbet Maar'daki İsrail askeri noktasını Burkan füzeleriyle, işgal altındaki Şebaa Çiftlikleri’ndeki hedefleri füze, insansız hava aracı ve topçu atışlarıyla vurdu. 

İsrail'in dün gece saatlerinde Güney Lübnan'daki Bint Cubeyl kasabasında bir evi vurması ve sivilleri öldürmesine tepki olarak Hizbullah, bu akşam saatlerinde Kiryat Şimona'yı 30 Katyuşa roketiyle vurdu.

YDH

Yorumlar