DİRENİŞ EKSENİ GRUPLARINDAN SEYYİD RAZİ MUSEVİ İÇİN TAZİYE VE İNTİKAM MESAJI

Direniş grupları, İsrail’in Şam’a düzenlediği hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden İranlı askeri danışman Tuğgeneral Seyyid Razi Musevi için taziyelerini bildirdi. 

Görüntülenme: 297 Tarih: 27 Aralık 2023 18:25
DİRENİŞ EKSENİ GRUPLARINDAN SEYYİD RAZİ MUSEVİ İÇİN TAZİYE VE İNTİKAM MESAJI

Bölgedeki direniş grupları, İsrail’in Şam’a düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden İranlı askeri danışman Tuğgeneral Seyyid Razi Musevi için taziyelerini bildirdi.

İranlı Tuğgeneral Razi Musevi'nin Suriye'de öldürülmesini “bir suç ve korkakça bir saldırı olarak” nitelendiren Hamas, bunun "bir Arap devletinin egemenliğinin ihlali" olduğunu vurgulayarak, açıklamasına şöyle devam etti: “Musevi'nin şehadeti nedeniyle İran Devrim Muhafızları'na başsağlığı diliyor ve İsrail düşmanının Filistin içindeki ve dışındaki suçlarının, halkımızın ve ulusumuzun iradesini kırmayı ve devam eden direnişimizi bastırmayı başaramayacağını teyit ediyoruz.”

Filistin İslami Cihad Hareketi, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları’nın önde gelen komutanlarından biri olan Tuğgeneral Seyyid Razi Musevi’ye karşı İsrail tarafından gerçekleştirilen suikastı en güçlü ifadelerle kınadı.

Hareket, yaptığı açıklamada, Razi Musevi’nin bölgedeki direniş güçlerinin desteklenmesinin yanı sıra Filistin halkının, direnişinin ve davasının desteklenmesinde temel ve önemli bir rolü olduğunu belirtti.

Açıklamada, “bu cani suikastın, İsrail tehlikesinin tüm bölgeyi etkilediğini, kana bulanmış, cinayet ve suç yayan bir rejim olduğunu bir kez daha teyit ettiği” bildirildi.

İslami Cihad Hareketi, “Siyonist rejimin suç işlemesinin ve bölgenin güvenliğiyle oynamasının ona sadece direniş güçleri karşısında yenilgi getireceğini teyit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ise yaptığı açıklamada “İsrail işgalinin Musevi’ye suikast suçunu işlemesinin bölgeyi ve tüm dünyayı hedef alan saldırgan Siyonist suç doktrininin onaylanmış bir halkası olduğunu” ifade etti.

FHKC, “direnişin desteklenmesinde ve çeşitli alanlardaki yeteneklerinin geliştirilmesinde önemli bir role sahip olan” kıdemli komutanın öldürülmesi dolayısıyla İran yönetimine ve halkına taziyelerini iletti.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada ise “Seyyid Razi Musevi’nin öldürülmesi, İsrail işgalinin işlediği suçlara ve saldırılara bir yenisinin eklenmesidir.” denildi.

Hizbullah, ayrıca “Musevi suikastının sınırları aşan açık ve çirkin bir saldırı olduğunu” ifade etti.

Irak’taki en-Nuceba Hareketi’nden de bir açıklama geldi. Açıklamada, “Bizim, İslami Direniş olarak alınması gereken bir intikamımız var. Kötülüğün sadece rakibi ve düşmanı olacağız. Din ve insanlık düşmanları bilsinler ki ne kadar kalırlarsa kalsınlar ve ne kadar mücadele ederlerse etsinler yok olacaklar.” ifadelerine yer verildi.

Irak’taki Hizbullah Tugayları, “Komutan Razi Musevi’nin şehit edilmesinin İsrail’in Suriye’de gerçekleştirdiği canice ve haince bir saldırı olduğunu” açıkladı.

Irak Hizbullah Tugayları tarafından yapılan açıklamada “Komutan Musevi’nin Irak’ı ve halkını yok eden el-Kaide ve IŞİD gibi karanlık tekfirci güçlerle mücadelede önemli bir role sahip olduğu” belirtildi.

İran Devrim Muhafızları da bir açıklama yaptı. Açıklamada “Musevi’nin Suriye’deki direniş cephesini desteklemekle sorumlu olduğu” belirtilerek “İsrail işgal rejiminin bu suçun bedelini ödeyeceği” vurgulandı.

YDH

Yorumlar